Dügününe Günler Kala Israil Saldirisinin Hedefi Olan Gazzeli Hedil, Hayalini Kurdugu Gelinligi Giyemedi

Israil'in Gazze'ye düzenledigi saldirida nisanlisini kaybeden ve daha borcunu bile bitiremedigi evi bombalanan Muhammed elHindi tarifsiz bir aci yasiyor.

Dügününe Günler Kala Israil Saldirisinin Hedefi Olan Gazzeli Hedil, Hayalini Kurdugu Gelinligi Giyemedi
ÖMER SAGELIH - Israil'in Gazze Seridi'ne düzenledigi saldirilarda dügününe günler kala hayatini kaybeden Filistinli Hedil'den geriye, gözü yasli nisanlisi Muhammed ve mutlu bir yuva hayaliyle dayayip dösedigi evin enkazi kaldi.

Israil saldirilarinda hem müstakbel esini kaybeden hem de çok zor sartlar altinda satin aldigi, daha borcunu bile bitiremedigi ve yeni bir hayat kurmayi planladigi yuvasi yikilan Filistinli Muhammed el-Hindi, tarifsiz bir aci yasiyor.

Gazze'yi 11 gün boyunca araliksiz bombalayan Israil, yüzlerce Filistinli gibi Hedil ve Muhammed'in de gelecek hayallerini yok ederek dügün evine madem getirdi.

Muhammed, Israil'in 12 Mayis'ta Gazze'nin Han Yunus kentinde düzenledigi saldirida nisanlisi Hedil ve kayinvalidesini kaybetti. Bu elim olaydan sadece bir hafta sonra Israil savas uçaklari bu kez Muhammed'in ailesinin ve evlenince oturmayi planladigi dairenin bulundugu binayi moloz yiginina çevirdi.

- "Hayalini kurdugu gelinligi giyemeden hayata gözlerini yumdu"

Muhammed'in kardesi Esref el-Hindi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kardesi ve nisanlisi Hedil'in dügünlerini 16 Mayis'ta yapmayi planladiklarini, ancak 10 Mayis'ta Israil'in saldirilarinin baslamasiyla dügün tarihini ertelemek zorunda kaldiklarini söyledi.

Israil'in Gazze'de Filistinlilere trajedinin her türlüsünü yasattigini belirten Hindi, "Saldirilar durduktan sonra dügünü yapmayi düsünüyorduk ama kana susamis barbar isgal güçleri, dügüne sayili günler kala bu mutluluga gölge düsürdü. Bir genç kiz hayalini kurdugu gelinligi giyemeden hayata gözlerini yumdu." dedi.

Hedil'in tüm hazirliklarini tamamladigini ve sabirsizlikla dügün gününü bekledigini aktaran Hindi, "Evlerine düzenlenen saldirinin ardindan nisanlisinin ve kayinvalidesinin sehadet haberi kardesimin kalbine yildirim gibi düstü. Muhammed, daha acisi taptaze iken dügün hazirliklari yaptigi ve gelecek hayali kurdugu evinin bombalanmasiyla ikinci bir aci yasadi. Bu acilarin bizdeki izleri uzun süre gitmeyecek." diye konustu.

Hindi, kardesinin mutluluk hayalleri kurdugu bir zamanda her seyin allak bullak oldugunu, sevinç ve mutlulugun yerini roket sesleri, enkazlar ve kan kokularinin aldigini dile getirdi.

- "Canimizi zor kurtardik"

Hindi, Israil ordusuna ait savas uçaklarinin, yasadiklari binayi hedef aldigi korku dolu anlari su sözlerle anlatti:

"Disarda roket seslerini ve komsularimizin korku dolu kaçismalarini duyduk. Ardindan Israil istihbaratindan evimizin bombalanacagi yönünde haber geldigini ögrendik. Kadin ve çocuklar basta olmak üzere 4 katli binada herkeste müthis bir korku ve panik havasi olustu. Esyalarimizi dahi almamiza firsat kalmadan kendimizi disariya attik. Sadece üzerimizdeki kiyafetlerle canimizi zor kurtardik. Birkaç dakika geçmeden bina yerle bir oldu. Bu binada Muhammed'in evlendikten sonra oturacagi dairesi de bulunuyordu."

- Mutluluk ve sevinç anlari mateme dönüstü

Binayla birlikte kendisinin, kardesi Muhammed'in ve diger aile bireylerinin de hayallerinin yikildigini belirten Hindi, "Yillarca yemeden içmeden biriktirerek yaptirdigimiz evimizde sadece 1 yil oturabildik." diye konustu.

Kardesi Muhammed'in ve kendilerinin, büyük bir borcun altina girerek aldiklari evlerin daha borçlarinin bile bitmedigini ifade eden Hindi, sözlerine söyle devam etti:

"Muhammed'in mutlu bir yuva hayaliyle Hedil'le birlikte mayis ayinin basinda dayayip dösedikleri evi Israil moloz yiginina çevirdi. Mutluluk ve sevinç anlari bir anda mateme dönüstü. Isgal güçleri, kardesimi, her gencin hayalini kurdugu bu mutluluktan mahrum etti. Benim kardesim bu sekilde cezalandirilmayi hak edecek ne yapti? Uluslararasi kamuoyu Israil savas mekanizmalarinin uyguladigi bu zulümden memnun mu? Biz de artik kendimizi güvende hissetmek istiyoruz. Bitsin artik bu zulüm."

Hindi, kardesi Muhammed'in bir hafta arayla nisanlisini ve mutluluk hayali kurdugu yuvayi kaybetmesinden ötürü psikolojisinin çok kötü oldugunu kaydederek, "Belki de hayatinin en güzel günlerini yasayacagi bu ayda, büyük bir üzüntü içinde. Israil, kurulmamis bir ailenin hayallerini, anilarimizi öldürdü. Simdi evsiz kaldik, ne yapacagiz bilmiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA