Dijital Kütüphane Ile 25 Bin Kitaba Ücretsiz Ulasiyorlar

Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Egitim ve Gelistirme Vakfi (KEGEV) tarafindan açilan Sevil Altas Egitim ve Kültür Merkezi (SEYAKMER) Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi’ne gösterilen ilgi her geçen gün artiyor. Kisa süre içerisinde 179 üyeye ulasan kütüphanenin basili kitap sayisi günden güne artarken 25 bine yakin kitaba ulasma imkani sunan dijital kitap uygulamasi da kullanima açildi.

Dijital Kütüphane Ile 25 Bin Kitaba Ücretsiz Ulasiyorlar


Hayirsever Sevil Altas ve kizi Meltem Altas Günaydin tarafindan Kusadasi Belediyesi ile KEGEV’e bagislanmasinin ardindan Aydin Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) is birliginde restore edilen Sevil Yasar Altas Kültür Merkezi’nde açilan Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, kisa süre içerisinde 179 üye sayisina ulasti. 2-18 yas araliginda olan çocuk ve gençlere üyelik imkani veren kütüphaneden bugüne kadar 1178 adet kitap üyelere ödünç verildi.



SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi’nde bulunan basili kitap sayisi da günden güne artis gösteriyor. Yapilan bagislar ve alimlarla zenginlesen kütüphanede su anda 7 bin 146 kitap bulunuyor. 2-8 yas arasini kapsayan çocuk bölümünde 1804 adet, 9-18 yas arasini kapsayan genç bölümünde ise 5 bin 342 adet kitap yer aliyor. Kitaplarin kataloglamasinda uluslararasi standartlara uygun Dewey Onlu Siniflama Sistemi kullaniliyor. Konularina göre gruplandirilan kitaplar, sayisal ifadeler ve renkli etiketlerle tanimlanarak; hiyerarsik bir sayisal düzene göre raflara siralaniyor. Künyeleri hazirlanan kitaplar www.kutuphane.kusadasi.bel.tr adresine es zamanli yükleniyor. Böylece okuyucular sistemden kitaplarin künyelerini görerek seçme islemi yapabiliyor. Kütüphanede Ingilizce ve Almanca kitaplar da bulunuyor.

SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi’nde basili materyal kitap disinda, Kusadasi ilçesinde ikamet eden ilçe sakinleri ve turizm amaçli gelen ziyaretçiler için dijital kitap (e- kitap) uygulamasi da bulunuyor. Dijital kitap uygulamasi okuyucular tarafindan IOS ve Android uygulama marketlerinden ücretsiz indirilerek aktif hale getirilebiliyor. Kusadasi’nda ikamet edenler uygulamayi süresiz kullanabilirken misafir kullanicilar Kusadasi disina çiktiktan sonra 15 gün daha hizmetten yararlanabiliyor. Uygulama içerisinde 25 bine yakin kitap bulunuyor. Kitaplar belirli araliklarla güncelleniyor.

SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi’nde ayrica pandemi sürecinde çocuklar için sosyal medya hesaplari kanali ile egitici ve tanitici etkinlikler düzenleniyor. Pandeminin sona ermesinin ardindan belirli araliklarla çesitli etkinlikler düzenlenmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA