Cennet Ve Cehennem Vadilerine Yogun Ilgi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dagi eteklerinde yer alan Cennet ve Cehennem vadileri, yasanan 4 mevsim nedeniyle dogaseverlerin ugrak mekani oldu.

Cennet Ve Cehennem Vadilerine Yogun Ilgi
Bölgenin essiz manzarasiyla nam salan ve dört mevsimin bir arada yasandigi 3 bin 500 rakimdaki Cennet ve Cehennem vadileri, dogal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Bir tarafi binlerce yillik devasa buzullarla kapli olan vadi, diger tarafinda ise çesit çesit çiçeklerle muhtesem bir görüntüye sahip. Hakkari ile Yüksekova arasinda bulunan Cilo Dagi’nin eteklerinde bulunan Cennet ve Cehennem vadileri, huzur ortamiyla artik doga severleri agirliyor. Türkiye’nin ikinci en yüksek dagi olarak bilinen Cilo Dagi eteklerinde dört mevsimin bir arada yasandigi vadiler, çesit çesit bitki türüyle dogaseverlerin ilgisini çekiyor. Haziran ayina ragmen karin keyfini çikaran dogaseverler, bol bol kartopu oynadilar.

Kendiliginde yetisen ve degisik sekillerde tüketilen bitkiler basta olmak üzere hayvancilik için de vazgeçilmez bir bölge olan vadiler için dogaseverlere rehberlik yapan Hakkari Üniversitesi Ögretim Görevlisi Murat Adiyaman, “Cilo daglari arasinda bulunan Cennet ve Cehennem vadilerinde su an 4 mevsim bir arada yasaniyor. Cumhurbaskanliginin kararnamesiyle buranin milli parka dönüstürmesi, hem yurt içi hem de yurt disinda ziyaretçilerin ilgisini çekti. Türkiye’nin çok degisik illerinde gelen misafirlerimiz var. Bizde su an Cennet ve Cehennem vadilerindeyiz. Bir tarafi yesillik olmasi göz kamastirirken, öte yandan karla kapli daglari kendine hayran birakiyor. Artik burasi dogaseverleri agirliyor. Gelen ziyaretçiler su an 4 mevsimin keyfini yasiyorlar. Bir tarafta kar bir tarafta sari çiçeklerin bir arada olmasinin saskinligini yasiyorlar gelen misafirlerimiz. Bölgeye turistlerin gelmesi vatandasimiza büyük katki saglayacaktir” dedi.

Dogasever Ahu Akbas da, yaklasik 10 gündür Hakkari bölgesinde oldugunu belirterek, “Su anda Cennet ve Cehennem vadilerindeyiz. Burasi inanilmaz güzel. Bizler 4 mevsimi su an bir arada yasiyoruz. Buraya ikinci gelisim. Buraya herkesi bekleriz, çünkü harika bir doga manzarasi var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA