BILSEM'in Genç Mucitleri Projelerini Sergiledi

Adiyaman Bilim Sanat Merkezi ögrencileri tarafindan hazirlanan eserlerin yer aldigi TÜBITAK 4006 Bilim Fuarinin açilisi yapildi.

BILSEM'in Genç Mucitleri Projelerini Sergiledi
Milli Egitim Bakanligi ve TÜBITAK tarafindan, okullarda ögrencilerin bilime ilgi duymasini saglamak ve bilimsel düsünce kültürünün yayginlastirilmasi amaciyla gerçeklestirilen TÜBITAK 4006 Bilim Fuari Adiyaman’da gerçeklestirildi.

Fuarin açilisina Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adiyaman Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cumhur Kirilmis, Milli Egitim Müdürü Ahmet Alagöz, BILSEM Müdürü Fuat Tokur, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Açilisi yapilan sergide BILSEM’in genç mucitleri, arastirma, inceleme ve tasarim olmak üzere 3 ana baslikta hazirladiklari 25 projeyle dikkat çekti.

Birbirinden güzel ve ilginç projelerin yer aldigi serginin açilisini yapan Vali Mahmut Çuhadar, projeler hakkinda ögrencilerden bilgi alip, projelerin yer aldigi sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi.

Ögrencileri tebrik ederek emegi geçenlere tesekkür eden Vali Mahmut Çuhadar, yetisen ve gelisen yeni nesillerin umut vaat ettigini belirtti.

Vali Çuhadar, “Bu tür etkinlikler hayal gücü ile üretkenligin birlesimi olup, öncelikli amaci da bu üretkenligin ortaya çikmasina zemin hazirlamak ve ögrencilerimizin kendilerine olan özgüvenini artirmaktir. Bu fuarlar ögrencilerimizin kisisel gelisimleri ile bilgi ve birikimlerine çok önemli katkilarda bulunuyor. Bu çalismalarda emegi geçen ögrenci ve ögretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Açilis sonrasi Vali Mahmut Çuhadar, günü anisina ögrencilerle fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA