Beysehir'de Yagmurlu Günler

Yagisli havanin etkisine giren Konya’nin Beysehir ilçesinde son 48 saat içerisinde metrekareye düsen yagis miktari 5,8 kilogram oldu.

Beysehir'de Yagmurlu Günler
Nisan ve Mayis dönemini yagissiz geçiren Beysehir ilçesinde, çiftçinin dört gözle bekledigi yagislar Haziran ayinda geldi. Gündüz saatlerinde günesin hakim oldugu hava, aksam saatlerine yaklasildiginda ise yerini yagisa birakiyor. Bu anlamda ilçede bugünlerde gün içerisinde dört farkli mevsim birden yasanabiliyor. Beysehir ilçe merkezine 9 Haziran günü 5,4, 10 Haziran’da ise 0,4 kilogram yagis düstü. Beysehir’in en fazla yagis olan bölgeleri arasinda yer alan Yesildag orman sahasina 9 Haziran’da metrekareye düsen yagis miktari 7,4 kilogram olurken, 10 Haziran’da ise 0,3 kilogram yagis miktari ölçüldü. Meteorolojik verilere göre, 10 Haziran’da metrekareye düsen ölçülen yagis miktari Hüyük’te 0,9, Derbent’te 0,2 kilogram oldu. 9 Haziran’da ise metrekareye Hüyük’te 9,7, Derebucak’ta 1,1, Derbent’te ise 12,2 kilogram yagis düstü. Derbent Aladag’a ayni günde düsen yagis miktari ise 28,9 kilogram olarak gerçeklesti.

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, Beysehir’de 11-12 Haziran Cuma ve Cumartesi günlerinin de gök gürültülü saganak yagisli geçmesi bekleniyor. Bu günlerde tahmin edilen gece en düsük hava sicakligi 9, gündüz en yüksek hava sicakligi ise 22-21 derece arasinda olacak. Beysehir’de Pazar ve Pazartesi günü bulutlu görünen hava, Sali günü ise yerini parçali bulutlu bir havaya birakacak.
Kaynak: İHA