Basin Ilan Kurumu'ndan Yeni Proje Basvurusu

Manisa’daki basin kuruluslarini desteklenmesi amaciyla Zafer Kalkinma Ajansi’nin 2021 yili teknik destek programina “Yerel Basinda Internet Haberciligi” konulu egitim projesi ile basvuru yapan Basin Ilan Kurumu Manisa Sube Müdürü Yusuf Kahraman, taahhütname metnini Manisa Yatirim destek ofisi yetkililerine sundu.

Basin Ilan Kurumu'ndan Yeni Proje Basvurusu
Basin Ilan Kurumu yerel basinin desteklenmesi amaciyla proje hazirlamaya devam ediyor. Korona virüs salgini döneminde yerel basina verilen desteklerle zor sartlarda yayincilik yapan gazetelere adeta can suyu olan BIK, Zafer Kalkinma Ajansi’nin açtigi yatirim destek programina proje sundu. “Yerel Basinda Internet Haberciliginin Gelistirilmesi” konulu egitim programinin basvurusu için son asama olan taahhütname Basin Ilan Kurumu Manisa Sube Müdürü Yusuf Kahraman tarafindan Zafer Kalkinma Ajansi Manisa Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Cansu Uyar’a teslim edildi. Yerel basinin yerel kalkinmada son derece önemli olduguna inandiklarini belirten BIK Manisa Sube Müdürü Yusuf Kahraman, tüm yerel paydaslarin yerel basina destek olmasinin kalkinmanin gerekliligi oldugunu belirtti.

Basin Ilan Kurumu olarak, yerel gazetelerin en büyük destekçisi olduklarini belirten Kahraman, “Kalkinma ajanslari, ülkemizin gelismislik düzeyinin artirilmasinda rolü çok büyük. Yerel gazetelerimizin de kalkinmada göz ardi edilemeyecek katkilari var. Gelisen sartlara uyum saglamalari ve dijital dünyaya ayak uydurmalari için gayretimiz sürüyor. Basin Ilan Kurumu Genel Müdürlügümüzün destegi ve yönlendirmesi ile Manisa’daki gazetelerimiz için bir egitim programi gerçeklestirmek istiyoruz. Bununla ilgili basvurumuzu internet üzerinden yaptik. Basvurunun son asamasi olan taahhütnamemizi de Manisa Yatirim Destek Ofisine takdim ediyoruz. Hayirli olsun” dedi.

Zafer Kalkinma Ajansi Manisa Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Cansu Uyar, ilgili dökümanlarin incelenerek destek konusunda karar verilecegini, Manisa’daki yerel gazeteleri desteklemekten memnuniyet duyacaklarini ifade etti.

BIK Manisa Sube Müdürü Yusuf Kahraman, Cansu Uyar’a katki ve desteklerinden dolayi tesekkür ederek, Basin Ilan Kurumu yayinlarinda 50. Yil kitabini takdim etti.
Kaynak: İHA