BAL-GÖÇ'ten Sandik Çagrisi

Bulgaristan’da 11 Temmuzda yapilacak genel seçimler öncesi Mustafakemalpasa’da sandik kurulmasi için harekete geçildi. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanisma Dernegi (BAL-GÖÇ) Sube Baskani Hüseyin Arslan, Bulgaristan’da oy kullanma hakkina sahip bulunan Mustafakemalpasa’da yasayan göçmenlerin belirlendigini, liçna kartlari ile münferit basvuru yapan bu vatandaslarin komsu ülke seçimlerinde oy kullanabilecegini kaydetti.

BAL-GÖÇ'ten Sandik Çagrisi
Bulgaristan’daki ilgili merciler, Mustafakemalpasa’da sandik kurulmasi kararini ise 15 Hazirandan sonra verecek. BAL-GÖÇ Mustafakemalpasa Sube Baskani Hüseyin Arslan konu ile ilgili yaptigi açiklamada, 4 Nisan’daki seçimlerde Türkiye’de yasayan çifte vatandaslik sahibi 20 binden fazla kisinin ön kayitla oy kullanma talebiyle basvuruda bulundugunu, 11 Temmuzdaki seçimlerde de bu sayiya ulasilacagini kaydetti.

Mustafakemalpasa’da yasayan ve çifte vatandas olarak seçimlerde oy kullanmak için BAL-GÖÇ Subesi organizasyonuyla müracaat eden 65 kisinin bulundugunu ifade eden Arslan, “Bulgaristan’da 4 Nisanda yapilan parlamento seçimi sonrasi koalisyon hükûmeti kurma çalismalari basarisiz olunca 11 Temmuz’da erken seçime gitme karari alindi. BAL-GÖÇ Subesi olarak bizlerde soydaslarimizin haklarinin korunmasi ve Bulgaristan’daki demokrasinin gelisimi adina hareket ediyoruz. Hemserilerimizin seçim listelerinde yer almalari için 15 Haziran 2021 tarihine kadar internet üzerinden dilekçe doldurmalari gerekmektedir. Vatandaslarimiz bu konu da subemizden yardim alabilir. Vatandaslik hakkimizi kullanalim, soydaslarimizin haklarini koruyalim. Bursa’da bugün itibariyle 2 bin 523, Türkiye genelinde ise 14 bin 193 basvuru bulunuyor. Kestel’de 97, Inegöl’de 110, Karacabey’de 55, Orhangazi’de 226, Bandirma’da 102 ve Mustafakemalpasa’da 65 basvuru var. Seçimlerde oy kullanacak vatandaslarimiz için Bulgaristan kimlik karti veya pasaport tasimalari oy atma islemi için zorunludur” dedi.

Bulgaristan seçim kurulunun basvurularin sona erdigi 15 Hazirandan sonra yapacagi degerlendirmede Mustafakemalpasa’da da sandik kurulmasina karar verebilecegini belirten Hüseyin Arslan, “Karar olumlu çikarsa Mustafakemalpasa için bu bir ilk olacak. Vatandaslarimiz Bursa’ya gitmeden Mustafakemalpasa’da oyunu kullanabilecek” dedi.

Kaynak: İHA