AYD'den Basina Saldiriya Kinama

CHP heyetinin Bitlis Ziyaretini takip eden ve görevini yapmaya çalisan Bitlis TV basin mensubuna yönelik tehdit ve hakaretlerde bulunulmustur. Anadolu Yayincilar Dernegi (AYD) bu çirkin davranislara yönelik bir açiklama yaparak saldirida bulunanlari kinadi.

AYD’den yapilan açiklama söyle denildi. “Bazi kisilerin sözlü hakaretler ve tehditlerle yerel medya mensuplarini hedef göstererek görevlerini yapmalari engellenmis ayni zamanda Bitlis TV personelinin toplanti odasina girisi engellenmeye çalisilmistir.

Tüm engellemelere ragmen isini yapmaya çalisan görevli basin personelin heyeti takip etmeye devam edince esnaflarla yapilan görüsme esnasinda bazi CHP teskilat mensuplarinca kayit almasi engellenmistir. Zor sartlar altinda görevlerini yerine getirmeye çalisan yerel medyanin desteklenmesi gerekirken kimileri tarafindan hakaret ve tehditlerle saldirilmasi anlasilir gibi degildir.

Bitlis ilimizde görev yapan basin mensubu meslektaslarimiza Anadolu Yayincilar Dernegi olarak geçmis olsun derken, Yerel basinin dislanmasini ve hakarete maruz kalmalarini asla kabul etmiyoruz."
Kaynak: İHA