Ankara'da Toplu Ulasim Sürücülerine Isaret Dili Egitimi Devam Ediyor

EGO Genel Müdürlügü’nün Ankara Kent Konseyi is birligiyle “Isaret Dili Ögreniyorum Projesi” kapsaminda toplu tasima araçlarini kullanan sürücüler ile Rayli Sistemlerde görev yapan güvenlik personeline verdigi isaret dili egitimi devam ediyor.

Ankara'da Toplu Ulasim Sürücülerine Isaret Dili Egitimi Devam Ediyor
EGO Genel Müdürlügü, Ankara Kent Konseyi is birligiyle hazirlanan “Isaret Dili Ögreniyorum Projesi” kapsaminda baslattigi egitimler hiz kesmeden devam ediyor. “3 Mart Dünya Kulak ve Isitme Günü”nde baslatilan “Isaret Dili Egitimi” ile toplu tasima araçlarini kullanan sürücüler ile rayli sistemlerde görevli güvenlik personeli isaret dilini ögreniyor. EGO Otobüs Isletme Dairesi Baskanligi’nda görev yapan 2 bin 532, Özel Halk Otobüslerinde (ÖHO) 200, Özel Toplu Tasima Araçlarinda (ÖTA) 400 ulasim personeli ile Ulasim Planlama ve Rayli Sistem Dairesi Baskanligi’nda çalisan 786 personel basta olmak üzere toplamda 3 bin 918 soför ve güvenlik personeline verilecek olan isaret dili egitimi 5 ay sürecek. Uzman egitmenler esliginde video konferans üzerinden gerçeklestirilen egitimler sonunda hazirlanan materyal ve afisler metro istasyonlari ve toplu tasima araçlarina asilacak. Vatandaslarin da ögrenebilmesi amaciyla egitici videolar toplu tasima araçlarinin ekranlarinda yayinlanacak.

Engelli vatandaslarin hayati kolaylastirilacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi olarak engelli vatandaslarin hayatini kolaylastirmak için isaret dili egitimlerini baslattiklarini belirten EGO Genel Müdürlügü Hizmet Iyilestirme Sube Müdürü Mehmet Buzlu, su bilgileri verdi:

“EGO Genel Müdürlügü ve Ankara Kent Konseyi is birligi ile baslatilmis olan Isaret Dili Farkindalik Projesi’nin bir adimi da ‘Isaret Dili Ögreniyorum’ egitimi. Bu egitimler kapsaminda EGO Genel Müdürlügü bünyesindeki soförlerimize, Metrolarda çalisan güvenlik personelimize ve Halkla Iliskiler bankolarinda çalisan personelimize egitim vermeyi planliyoruz. Pandemi dönemi nedeniyle egitimlerimizi zoom üzerinden gerçeklestiriyoruz. Egitimin alt yapisini Türkiye Belediyeler Birligi Belediye Akademisi sagliyor. Mart ayinda basladigimiz egitimleri temmuz ayinin sonunda tamamlamayi planliyoruz.”
Kaynak: İHA