Akgül Ve Çintimar'dan DAGC'ye Ziyaret

Eski Spor Genel Müdürü ve Abana Belediye Baskani Yunus Akgül ile TAF Baskani Fatih Çintimar, Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Feridun Fazil Özsoy’u ziyaret etti.

Akgül Ve Çintimar'dan DAGC'ye Ziyaret
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafindan Erzurum’da bu yil 6. kez düzenlenecek olan Sprint Relay Cup ve Balkan Bayrak Sampiyonasi bugün Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Atletizm Pisti’nde baslayacak.

Zorlu yarislar öncesinde Erzurum’a gelen Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar ile eski Spor Genel Müdürü ve Kastamonu Abana Belediye Baskani Yunus Akgül, Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Baskani Feridun Fazil Özsoy’u ziyaret etti. Tokyo Olimpiyatlari öncesinde sporcular açisindan son viraj olarak görülen Erzurum yarislari öncesinde nefeslerin tutulduguna isaret eden TAF Baskani Fatih Çintimar, birkaç ülke ile bazi sporcularin Covid-19 nedeniyle yarislara katilamayacagini belirtti.

Çintimar, Cumartesi ve Pazar günü yapilacak olan Yarislara 8 ülkeden 100’den fazla atlet katilacaginin altini çizdi.

Türk sporcularin Tokyo’da yarismak için sansinin devam ettigi 4x100 ve 4x400 metre erkeklerde Olimpiyat kotasini Erzurum’da netlestirmek için piste çikacaklarini belirten Çintimar, “Yüksek rakimda yer aldigi için sprint branslarinda elverisli kosullar saglayan Erzurum’da, geçtigimiz yillarda 100 metre de dahil olmak üzere birçok Türkiye rekoru kirilmisti. Yarismalarda Millilerin bu yilki ana hedef, ayni zamanda Balkan Bayrak Sampiyonasi’na da dahil olan 4x100 ve 4x400 metre branslarinda Olimpiyat kotasini elde etmek olacak. Inaniyorum ki, 20’ye yakin atletimiz Olimpiyat vizesi alacak” dedi.

Eski Spor Genel Müdürü ve Kastamonu Abana Belediye Baskani Yunus Akgül ile Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’in davetlisi olarak Erzurum’a geldiklerini belirterek, “Feridun Fazil Özsoy da bu sehirdeki dostlarimizdan birisi kendisini DAGC’de ziyaret ederek hasret giderdik. 2021 UNIVERSIADE döneminde burada çok güzel günler geçirdik. Simdi de Erzurum’da tesisleri gezerek o günleri yad ettik” diye konustu.

Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Feridun Fazil Özsoy da, Akgül ve Çintimar’in ziyaretlerinden bir hayli memnuniyet duyduklarini ifade ederek, Cumartesi ve Pazar günü yapilacak olan atletizm yarislarina katilan sporculara ve ülkelere basari dileklerini iletti.
Kaynak: İHA