AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Bursa'da Yerel Yönetimler Istisare Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Ankara ve Istanbul özelinde bunu söylüyorum hatta birçok CHP'li belediye için de bunu söyleyebiliriz ama bunun disinda olan belediye baskani arkadaslari da istisna tutuyorum. Bu iki büyüksehrimizde iki sene kadar AK Parti olarak muhalefet etmeden, sessizce izlemeyi yegledigimiz halde daha o arkadaslarin tas üstüne tas koyduklarini görmedim ama müthis bir algi operasyonu çekiyorlar, bu konuda takdir etmek lazim'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, "Ankara ve Istanbul özelinde bunu söylüyorum hatta birçok CHP'li belediye için de bunu söyleyebiliriz ama bunun disinda olan belediye baskani arkadaslari da istisna tutuyorum. Bu iki büyüksehrimizde iki sene kadar AK Parti olarak muhalefet etmeden, sessizce izlemeyi yegledigimiz halde daha o arkadaslarin tas üstüne tas koyduklarini görmedim ama müthis bir algi operasyonu çekiyorlar, bu konuda takdir etmek lazim." dedi.

Özhaseki, Bursa'da bir otelde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Baskanligi Istisare Toplantisi'nin açilisinda yaptigi konusmada, 1994 yerel seçimlerinin bir dönüm noktasi oldugunu söyledi. O seçimde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da Istanbul için yaristigini hatirlatan Özhaseki, böylece hizmet belediyeciligi dönemini baslattiklarini anlatti.

"Gönül belediyeciligi" anlayisiyla hareket ettiklerini belirten Özhaseki, "Karsimizda bizi zorlayan kimse yok. AK Parti olarak 2004 yilinda yerel seçimlere girdik, yüzde 40 civarinda oy aldik. Sonra 2009, 2014, 2019 hepsinde oyumuz yüzde 40 civarinda. 2019'da yüzde 45 civarinda oy aldik, vatandas bizi taçlandirdi, burada tabii bir de ihtar verdiler, onu da aldik, orada da elimizden geleni yapiyoruz. Belediyeler zor yerler, kolay yerler degil, vatandas her türlü istegini belediye baskanindan ister." degerlendirmesinde bulundu.

- Ankara ve Istanbul büyüksehir belediye yönetimlerinin çalismalari

Vatandasa hizmet etmek için çok çalistiklarini, ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Özhaseki, Türkiye'de son dönemde kendileri gibi hizmet belediyeciligini önceleyen anlayisin disinda bir "algi belediyeciligi"nin basladigini ifade etti. Gerçeklik ile alginin farkli oldugunu vurgulayan Özhaseki, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ankara ve Istanbul özelinde bunu söylüyorum hatta birçok CHP'li belediye için de bunu söyleyebiliriz ama bunun disinda olan belediye baskani arkadaslari da istisna tutuyorum. Bu iki büyüksehrimizde iki sene kadar AK Parti olarak muhalefet etmeden, sessizce izlemeyi yegledigimiz halde daha o arkadaslarin tas üstüne tas koyduklarini görmedim ama müthis bir algi operasyonu çekiyorlar, bu konuda takdir etmek lazim. Birkaç örnek vereyim; Istanbul'da durmadan sunu söylüyorlar, Ankara'da da ayni lafi söylüyorlar, 'Belediye baskanligini millet bize verdi ama meclis bizi çalistirmiyor.' 'Meclis AKP'lilerin elinde' onlarin deyimiyle, 'Onlar da bizi engelliyorlar.' Gerçeklik böyle mi, hayir öyle degil. Istanbul'da Tevfik Bey'den, Ankara'da Murat Bey'den aldigim rakamlari simdi size açikliyorum, Istanbul'da ortalama her bir belediyeden 100-150 kadar teklif gelmis, 2 bin 179 teklifin arkadaslar yüzde 98'ini kabul etmisler. Reddedilen dosya sayisi 102."

Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin Istanbul Büyüksehir Belediyesini yönettigi dönemlerde CHP'li meclis üyelerinin gelen tekliflerin yüzde 30'unu reddettigine dikkati çekti.

Özhaseki, "Ankara'da gelen tekliflerin yüzde 97'sini kabul etmis arkadaslar. Reddettikleri ne, su zammi. Yani mecliste hiçbir sekilde olumlu, o sehrin, milletin menfaatine olan hiçbir isi vatandaslarimiz engellemiyorlar, Cumhurbaskanimizin talimati da bu yönde. Istanbul'da 25 yillik AK Parti belediyeciliginde toplamda borcumuz 23 milyar lira. Peki bu arkadaslarin iki yilda meclise getirdikleri borçlanma teklifi ne kadar? 19,5 milyar lira. Ankara'da da 3 küsur milyar lira." diye konustu.

Seçim öncesinde, isçi çikarilmayacagi sözleri edildigini animsatan Özhaseki, Istanbul'da 11 bin 706 kisinin isten çikarildigini, ise alinan kisi sayisinin da 18 bin kisi oldugunu sözlerine ekledi.

- Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Aktas, Bursa'yi anlatti

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala ise istisare toplantilarinin çok önemli oldugunu, AK Parti belediyeciliginin istisareyle yapildigini belirtti. Ala, belediye baskanlarinin sehrin her seyinden sorumlu oldugunu aktararak "Tecrübe paylasimi ve bu tür organizasyonlar çok önem arz ediyor." dedi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise ilk istisare toplantisina ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduklarini dile getirerek Bursa'yi ve yaptiklari hizmetleri konuklara anlatti. Hizli büyüdügü için sehrin bazi problemlerinin de olduguna isaret eden Aktas, bunlari çözmek için çaba harcadiklarini, istisare toplantilari yaptiklarini kaydetti.

Toplantiya, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu'nun yani sira AK Parti Bursa milletvekilleri, belediyelerin daire baskanlari, genel sekreterleri ile çok sayida ilgili katildi.

Konusmalarin ardindan toplanti basina kapali devam etti.

Kaynak: AA