40. Istanbul Film Festivali Sinemaseverlerle Bulusmaya Devam Ediyor

Festivalin Uluslararasi Yarisma bölümünde 'Altin Lale' için yarisan filmler, 18 Haziran4 Temmuz'da Atlas 1948 Sinemasi ve Kadiköy sinemalarinda gösterilecek.

Istanbul Kültür Sanat Vakfi (IKSV) tarafindan Kültür ve Turizm Bakanligi destegiyle düzenlenen 40. Istanbul Film Festivali, 18 Haziran ile 4 Temmuz arasinda sinema salonlarinda izleyicilerle bulusacak.

Türk ve dünya sinemasindan filmlerin yer aldigi programla 1 Nisan'da "filmonline.iksv.org'da" baslayan festival, çevrim içi etkinliklerin yani sira sinema salonlarinda ve açik havada sinemaseverle bulusmaya devam ediyor.

Festivalin Uluslararasi Yarisma bölümünde "Sinemaya Yeni Bakislar" temasini izleyen filmler, festivalin büyük ödülü "Altin Lale" için yarisiyor.

Uluslararasi Yarisma'da 9 ülkeden 11 film yer aliyor. Altin Lale için yarisan filmler 18 Haziran ile 4 Temmuz arasinda Atlas 1948 Sinemasi ve Kadiköy sinemalarinda gösterilecek.

Festival kapsaminda ayrica aralarinda "Uluslararasi Yarisma" ve festivalin "Galalar" bölümü filmlerinin de yer aldigi 16 uzun ve 6 kisa metrajli yapim, çevrim içi olarak erisime açilacak ve Türkiye'nin her yerinden izlenebilecek.
Kaynak: AA