YTB Türkçe Ödülleri, Vefatinin 700. Yili Dolayisiyla 'Yunus Emre Özel' Ismiyle Düzenlenecek

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), bu yil Türkçe Ödülleri'ni, vefatinin 700. yili dolayisiyla "Yunus Emre Özel" ismiyle düzenleyecegini açikladi.

YTB'den yapilan yazili açiklamada, "YTB Türkçe Ödülleri Yunus Emre Özel" yarismasinin öykü, siir, deneme ve kitap destegi olmak üzere 4 ayri kategori altinda düzenlenecegi ve her kategori için ayri bir seçici kurul olusturulacagi belirtildi.

Açiklamada, seçici kurulun esas alacagi degerlendirme kriterlerinin arasinda, Türkçenin dogru ve etkili kullanimi, dil bilgisi ve imla kurallarina uygunluk, basvuru yapilan kategorinin sekli ve teknik özelliklerine asgari düzeyde uygunluk, özgünlük ile üslup olacagi kaydedildi.

Yarismada yer alacak eserin, Türk Diaspora edebiyatinin üretimini artirmasi, zenginlestirmesi ve bu türe yönelik yeni açilimlar kazandirmasinin da degerlendirme açisindan önem tasidigi vurgulanan açiklamada, öykü, siir ve deneme kategorisinde dereceye giren adaylara, birincilik ödülü olarak 20 bin lira, ikincilik ödülü olarak 15 bin lira, üçüncülük ödülü olarak ise 10 bin lira verilecegi ifade edildi.

YTB'nin tüm bunlarin yaninda seçilen bir esere 10 bin lira Yunus Emre Özel ödülü verebilecegi, kitap destegi kategorisinde ise ilk 5’e giren eser sahiplerine telif ve basim destegi olarak 20 bin liraya kadar destek saglanacagi belirtilen açiklamada, tüm kategorilerde ilk 10’a giren yarismacilara YTB Türk Edebiyati Kitap Seti hediye edilecegi ve YTB Yazarlik Akademisi Programi'na ücretsiz olarak katilma imkani sunulacagi aktarildi.

Açiklamada, Yunus Emre'nin vefatinin 700. yili dolayisiyla "YTB Türkçe Ödülleri Yunus Emre Özel" ismiyle düzenlenecek yarismanin basvurularinin 30 Haziran 2021’de sona erecegi bildirildi.

Kaynak: AA