Yemen'de Ordu Güçleri Ile Husiler Arasinda Yasanan Çatismalarla Çok Sayida Husi Milis Öldürüldü

Yemen ordusu, ülkenin kuzeyindeki El-Cevf kentinde Iran destekli Husilerle girilen çatismalarda çok sayida Husi milisin öldürüldügünü açikladi.

Yemen ordusu basin ofisinin Twitter hesabindan yapilan yazili açiklamada, Cevf iline bagli El-Hazm kentindeki El-Hancer cephesinde ordu güçleri ile Husi milisler arasinda siddetli çatismalar yasandigi belirtildi.

Koalisyon güçlerine ait savas uçaklarinin ordu güçlerine hava destegi verdigi kaydedilen açiklamada, Hancer cephesinde birçok bölgede Husi milislerin hava saldirilariyla hedef alindigi dile getirildi.

Açiklamada, çok sayida Husi milisin öldürüldügü ve Husilere ait mühimmatin yok edildigi aktarildi.

- Yemen ordusu Hancer cephesinde ilerleme kaydetti

Öte yandan, Yemen Es-Sebab televizyon kanalina konusan Yemen ordusu Hancer Cephesi Komutani Faysal Mervasi, Hancer cephesinde yeni bölgelerinin Yemen ordusu tarafindan kontrol altina alindigini söyledi.

Mervasi, Husilerin önde gelen bir komutani ve çok sayida Husi milisin çatismalarda öldürüldügünü ifade etti.

- Yemen'deki iç savas

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA