Yavuzlar'dan AYKONUT Açiklamasi

Aydin’da 1997 yilinda dar gelirli vatandaslari ev sahibi yapmak amaciyla kurulan Aydin Konut Yapi Kooperatifi’nin (AYKONUT) insa edilecegi alanda 24 yildir ev sahibi olma hayali kuranlarin içinde yer aldigi dernegin açtigi davaya yönelik yarin yapilacak durusma öncesi bir açiklama da insaat çalismalarini sürdüren Yavuzlar Insaat’ta geldi. Insaat firmasinin yetkilisi Tevfik Yavuz, olayin tarafi olmamalarina ragmen, hak sahiplerinin magduriyetini gidermek istediklerini ancak karsi taraftan iyi niyet görmediklerini ileri sürdü.

Yavuzlar'dan AYKONUT Açiklamasi
Yarin yapilacak durusma öncesi konusan ve dertlerini AYKONUT alaninda anlatacaklarini belirten AYKONUT Magdurlari Dernegi Baskani Meral Ugur, dün yaptigi açiklamada; Aydin’in Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi’nde 24 yil önce dönemin Belediye Baskani Hüseyin Aksu öncülügünde kurulan kooperatifin, adeta ev sahibi olmak isteyenleri dert sahibi yaptigini ileri sürmüstü. Kooperatifin kurulacagi alandaki 550 hanenin yikilarak o gün hane halki ile birlikte ortalama 2 bin 200 kisi olan magdur kisi sayisinin aradan geçen 24 yilda varislerle birlikte neredeyse 10 bin kisiye ulastigini belirten Dernek Baskani Ugur, açiklamasinda kooperatiften arsayi devralan Yavuzlar Insaati da kendilerini magdur etmekle suçlamisti.

Yarin yaklasik 50 dönümü bulan insaat alanindaki kesif durusmasina kendilerinin de katilacagini belirten Yavuzlar Insaat Firmasi’nin yetkilisi Tevfik Yavuz, sözlesmede yazili olan tüm sart ve maddelere uyduklarini kaydederek, bugüne kadarki sürecin 18. Madde uygulamasi, Izmir Depremi, yazismalar ve pandemi dolayisiyla beklenenden yavas ilerledigini söyledi.



“En büyük zarari gören biziz”

Kendilerini suçlayan dernek baskani ve yönetimine ‘Samimi iseniz karsimiza gelin’ diye seslenen Yavuzlar Insaat’in yetkilisi Tevfik Yavuz, “Konusacagimiz çok sey var ama biz bu isin tarafi degiliz. Biz buraya ilk devraldigimizda yaptigimiz açiklamada ‘Hiçbir sorun çikmamasi halinde ruhsat kesiminden itibaren 36 ay içinde çalismayi tamamlayacagimizi belirttik. Su anda yüzde 98 oraninda mülkiyet sorunu çözüldü. Bu asamada da çok ciddi zorluklar yasadik. Tebligat yapacagimiz mal sahipleri ölmüs 3. kusaklara geçmis. Biz süreci dogru yönetmek adina bu kisilere ulasip yüzlerce kisiye tebligat yaptik. Geride kalan süreçte bürokratik sikintilari çözmek için çaba harcadik. Protokol kapsaminda firmamiza taninan süre 107 ay. Bunun 71 ayi ruhsat ve diger islemlerin yapilma süreci.36 ay ise ruhsat kesiminden sonraki insaat süreci. Yani verdigimiz her sözün arkasindayiz. Maalesef basin önünde bizden yardim ve destek beklediklerini belirtenler sürekli bizi karalamak ve bu ise tas koymak için ellerinden geleni yapiyorlar. Biz öncelikle buradaki magdurlarin magduriyetini gidermek için yola çiktigini belirtenlerden samimiyet bekliyoruz. Kisacasi biz bu olayin tarafi olmamamiza ve bize karsi yapilan kararlama çalismalarina ve ticari itibarimizi zedelemem girisimlere ragmen biz buradaki hak sahiplerinin magduriyetlerinin giderilmesi için ciddi çalisma içindeyiz” diyerek en büyük sikintilarinin kasitli olarak isi yavaslatmak amaciyla açilan ancak sürecin sonucunu etkilemeyecegine inandigi davalar oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA