Yangin Çikarilarak Öldürüldügü Iddia Edilen Çocugun Annesi Ve Erkek Arkadasinin Yargilanmasi Sürüyor

Sakarya'da haklarinda agirlastirilmis müebbet ve müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilan 9 yasindaki çocugun annesi ve erkek arkadasinin aralarinda bulundugu 4 sanigin tutukluluk hallerinin devamina karar verildi.

Sakarya'nin Kocaali ilçesinde, 9 yasindaki Siyar Kiliç'a iskence yapildigi ve yangin çikarilarak öldürüldügü iddiasiyla annenin de aralarinda bulundugu 4 sanigin yargilandigi davanin görülmesine devam edildi.

3. Agir Ceza Mahkemesince görülen durusmada, SEGBIS sisteminde yasanan aksaklik nedeniyle saniklar anne Gülüzar A. ile erkek arkadasi oldugu belirtilen Hami ve kardesi Yasin K. ile anneleri Emine K. salona baglanamadi.

Taraf avukatlarinin hazir bulundugu durusmada tanik olarak dinlenen Siyar Kiliç'in kiz kardesi, sanik Hami K'nin agabeyine sürekli siddet uyguladigini, diger saniklarin da bu durumdan haberdar oldugunu söyledi.

Son darp olayinda da sanik Hami K'nin Siyar'a çivili sopayla vurdugunu anlatan çocuk tanik, daha önce verdigi ifadelerinde korktugu için siddet olaylarindan bahsetmedigini ifade etti.

Müsteki avukatlari, tanigin ifadeleri dogrultusunda bakildiginda çocugun iskence sonucu öldügünün anlasildigini savunarak, saniklarin tutukluluk hallerinin devamini talep etti.

Müdafi avukatlari, tanik beyanlarinda aleyhe olan hususlari kabul etmediklerini belirterek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

Iddia makami da eksik hususlarin giderilmesi ve tutukluluk hallerinin devami yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, Adli Tip Kurumu'na yazilan müzekkere ve dosyanin aslinin akibetinin sorulmasina, tanik U.B'nin durusma günü SEGBIS ile hazir edilmesine ve dosyasinin önemine binaen zorla getirilmesi yönünde ilgili mahkemeye yazi yazilmasina hükmederek durusmayi 16 Eylül'e erteledi.

Durusma sonrasi Sakarya Adliyesi önünde basin açiklamasi yapan Saadet Ögretmen Çocuk Istismari Ile Mücadele Dernegi (UCIM) üyeleri, konunun takipçisi olacaklarini belirterek, "Çocuklar vatandir, çocuklara sahip çik" slogani atti.

- Olay

Kocaali ilçesinde 28 Nisan'da Karsi Mahalle Gökçekiz Sokagi'nda bulunan binadaki yanginda Siyar Kiliç'in (9) cesedi itfaiye ekiplerince evden çikarilmisti.

Sakarya Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Kocaali Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda bir televizyon kanalindaki ifadelerinden sonra Siyar'in annesi Gülüzar A. ile erkek arkadasi oldugu belirtilen Hami K, kardesi Yasin ve annesi Emine K. Istanbul ve Sakarya Emniyet Müdürlügü ekiplerinin operasyonuyla yakalanmis, 4 süpheli tutuklanmisti.

- Iddianameden

Sakarya Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, anne Gülüzar A. hakkinda "olasi kastla yangin kullanarak altsoy olan çocugu öldürmek" suçundan müebbet, "yardim veya bildirim yükümlülügünü yerine getirmeme" suçundan 1 yil ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçundan 6 aydan 5 yila kadar hapis cezasi isteniyor. Diger saniklar Yasin K. ve Emine K. hakkinda ise "olasi kastla yangin kullanarak çocugu öldürmek" suçundan müebbet, "yardim veya bildirim yükümlülügünü yerine getirmeme" suçundan 1'er yil ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçundan 6'sar aydan 5'er yila kadar hapis cezasi talep ediliyor.

Iddianamede, diger süpheli Hami K. hakkinda ise "canavarca hisle eziyet çektirerek, yangin kullanarak çocugu kasten öldürmek" suçundan agirlastirilmis müebbet, "çocuga eziyet etme" suçundan 3 yildan 8 yila kadar, "beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuga karsi silahla kasten yaralama" suçundan 1 yil 6 aydan 4 yil 6 aya kadar, "beden ve ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuga karsi basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yil 6 aya kadar, "çocuga nitelikli cinsel istismara tesebbüs" suçundan 4 yil 6 aydan 13 yil 6 aya kadar hapis cezasi isteniyor.
Kaynak: AA