Türkiye Ile Etiyopya Arasinda Ulastirma Alaninda Mutabakat Zapti Imzalandi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu: 'Son 19 yildir ülkemizdeki büyük ulastirma altyapi hamlemizde edindigimiz bilgi, birikim ve tecrübelerimizi dost ülkelerle paylasma imkani buluyoruz' Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ulastirma Bakani Dagmawit Moges: 'Iki ülke arasinda çok uzun zamandan beri çok iyi iliskiler var. Bu anlasma ile birlikte daha üst ve yeni bir düzeye çikarmis oluyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ulastirma Bakani Dagmawit Moges, Türkiye ile Etiyopya arasinda ulastirma alaninda is birligine dair mutabakat zapti imzaladi.

Mutabakat zapti sonrasi açiklama yapan Karaismailoglu, mevkidasini agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Karaismailoglu, Etiyopya'nin Türkiye için önemli oldugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Yaptigimiz anlasma ile aramizdaki dost iliskilerin artarak devam edecegini ümit ediyorum. Son 19 yildir ülkemizdeki büyük ulastirma altyapi hamlemizde edindigimiz bilgi, birikim ve tecrübelerimizi dost ülkelerle paylasma imkani buluyoruz. Onlarin da büyümesine, gelismesine ve ekonomilerinin büyümesine büyük katki verecek olan projelerle ilgili her türlü destegi, katkiyi verecegiz.

Kara yolunda, hava yolunda, demir yolunda, deniz yolunda, ulasimin bütün modlarinda, hem yatirimin yapilmasi, hem entegrasyonlarin saglanmasi konusunda bütün tecrübelerimizi kardes ülkelerle paylasiyoruz. Onlarin gelismesine ne kadar katkida bulunursak, bizim için gurur vesilesi olacak."

Karaismailoglu, bugün imzalanan ve bakanliklar arasinda karsilikli tecrübe ve egitim aktarimini öngören Teknik Isbirligi Mutabakat Zapti'nin her iki ülke için de hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Dagmawit Moges, Ulastirma Bakani Karaismailoglu'na tesekkürlerini sunarak, "Iki ülke arasinda çok uzun zamandan beri çok iyi iliskiler var. Bu anlasma ile birlikte daha üst ve yeni bir düzeye çikarmis oluyoruz. Ülkenizle birlikte bilgi, uzman, deneyim paylasimi noktalari ülkemizde baslattigimiz kalkinma hamlesine katki yapacak. Bu baglamda özel sektör firmalari için, ülkemize yatirim yapilmasi noktasinda önemli firsatlar bulunuyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA