Türkiye'de O Uygulamaya Talep Katlanmaya Devam Ediyor

Appsflyer’a göre Türkiye’deki Fintech uygulamalarina olan talep katlanmaya devam ediyor. Yeni rapor, finans sektörü için zorlu 2020 yilina ragmen yeniden pazarlama çabalarinin 3 kat arttigini ve organik olmayan yüklemelerin dünya genelinde yüzde 70 arttigini ortaya koyuyor.

Türkiye'de O Uygulamaya Talep Katlanmaya Devam Ediyor
Küresel pazarlama ölçüm lideri AppsFlyer, bugün ‘Finansal Uygulama Pazarlamasi’nin Durum raporunun 2021 baskisini yayinladi. COVID-19 salgini, tüketicilerin finansal kurumlarla nasil etkilesime girdigini ve kurumlarin kendilerinin nasil çalistigini dogrudan etkiledi. Rapora göre, finansal teknoloji (FinTech) uygulamalari yüksek talep görüyor ve son iki yilda sadece Türkiye’de yüzde 118 olmak üzere dünya genelinde indirmelerde yüzde 132 artis yasandi.

AppsFlyer Içerik ve Mobil Içgörü Baskani Shani Rosenfelder, "FinTech, geçen yil hizli bir dijital dönüsüm yasadi ve pandemi, adapte olmakta yavas kalanlarin bile düsünce yapilarinda bir degisime yol açti" dedi.

Rosenfelder pazarlamacilarin, yükleme basina maliyet trendini takip ederek ve yeni talebi karsilamak için kullanici edinmeye odaklanarak harcamalarinda verimlilik saglamaya çalismalari gerektigini vurgulayarak, “Pazarlamacilar, gittikçe artan pazar rekabetinde markalarini akillarda tutmayi saglayacak daha uygun fiyatli yeniden pazarlama kampanyalari bulmaya çalismalilar” diye konustu.



Raporda Türkiye ile ilgili temel veriler; “Türkiye’de finans uygulamasi yüklemeleri yillik bazda yüzde 118 ve 2019’un ilk çeyreginden bu yana etkileyici bir sekilde yüzde 865 artti. Türkiye’de organik olmayan yüklemeler 2020’nin ilk çeyreginden bu yana yüzde 240 artti ve 2021’de simdiden ikiye katlandi. Türkiye’de kullanici edinme kampanyalarina harcanan ortalama tutar 2020’nin ilk çeyregi ile 2021’in ilk çeyregi arasinda yüzde 148 artti. Orta Dogu ve Türkiye’deki finans uygulamasi yüklemelerinin çogunlugunu pazarlama olusturuyor ve bunun yüzde 62’si ücretli pazarlama kampanyalarindan geliyor.” olarak açiklandi.

AppsFlyer Türkiye ve Orta Dogu Bölge Lideri Ece Inanç Stepien ise, "Tüketici finans sektörü pandeminin de etkisiyle Türkiye genelinde hizla büyüyor ve bu nedenle mobil uygulamalara olan talebin artmasi sasirtici degi. Pazarlama odakli yüklemelerin ve kullanici edinme kampanyalarina harcanan tutarin da artmasiyla, bu rakamlarin 2021’in geri kalaninda ve sonrasinda önemli bir oranda artmaya devam etmesini bekleyebiliriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA