Türkiye'de Ilk Olacak, Engelli Ögrencilere Hizmet Verecek

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, Tokat’ta insaatina baslanan özel egitim kampüsünün Türkiye’deki ilk olacagini söyledi.

Türkiye'de Ilk Olacak, Engelli Ögrencilere Hizmet Verecek
Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, Tokat’ta bir dizi temasta bulundu. Bakan Özer, Tokat Valisi Ozan Balci, Il Milli Egitim Müdürü Murat Küçükali ile birlikte egitim yatirimlarini yerinde inceledi. Devletin özel bireyler için her türlü imkani seferber ettigini belirten Bakan Özer, "Burasi, hafif, orta ve agir her türlü engelli çocuklarimiz için hem özel egitim meslek hem özel egitim uygulama okulu. Bu anlamda Türkiye’deki tek kampüs olacak burasi. Onun için çok kiymetli. Buradaki bir çocuk için devlet her türlü hizmetini seferber ediyor. Tokat için de önemli bir hizmet olacak bu kampüs. Bu kampüsümüzde engelli çocuklarimiz, baska bir sehre baska bir ilçeye gitmeden her türlü hizmeti alabilecek" dedi.

Vali Balci ise engelli bireylerin hayatini ve yasamini kolaylastirmak için çalistiklarini belirterek, "Kampüsümüzde isitme, görme ve diger engelli gruplarindan ögrencilerimiz; anaokulundan, ilkokul, ortaokul ve liseye kadar egitim alacak. Engellilerin hayatini ve yasamini kolaylastirmak için çalisiyor, problemlerini anliyoruz, hayatlarini, kolaylastirmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA