Tarsus'ta 7 Dönümlük Kunduru Bugdayi Hasat Edildi

Tarsus Belediyesi’ne ait 7 dönümlük alana ekilen kunduru bugdayi ve arpa hasat edildi. Hasattan yaklasik 3 ton kunduru bugdayi ve arpa elde edildi. Ürünler islendikten sonra dar gelirli vatandaslara dagitilacak.

Tarsus'ta 7 Dönümlük Kunduru Bugdayi Hasat Edildi
Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan’in baslattigi “Miras Ata Tohumu’ projesi kapsaminda belediye hem onlarca ata tohumu türünü üreticilere dagitmis hem de kendi arazilerine ata tohumlari ekmisti. Belediyenin arazilerine ekilen ata tohumlarinin verdigi bugday, çavdar ve arpanin hasadi devam ediyor. Belediye daha önceki hasatlarda kendisine ait 55 dönümlük arazide 32 ton ürün elde etmisti.

Tarsus Belediyesi’ne ait topraklarda halk için üretimin devam edecegini belirten Baskan Bozdogan, "Bu kent zehirsiz mutfaklara sahip olacak. Bu kent ata tohumuna sahip çikacak, bizler bu dogrultuda gereken çalismalari yapiyoruz. Belediyemizin arazilerini bu proje kapsaminda seferber ediyoruz. Hasattan elde ettigimiz ürünleri de yine dar gelirli vatandaslarimizin lehine sonuçlanacak sekilde isleyip dagitiyoruz. Bu belediye halkin belediyesi bizler halk için ekiyoruz halk için biçiyoruz, bizler halkin elçisiyiz, halkin sagligina ve çikarlarina hizmet etmek için gece gündüz çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA