Sezer Açiklamasi 'Sandik Yükümüz Degil Gücümüz Olacaktir'

Nisan ayinda yapilmasi beklenirken pandemi kosullari nedeniyle ertelenen 9. Dönem Ilkokul Ögretmenleri Saglik ve Sosyal Yardim Sandigi (Ilksan) Ilçe ve Il Temsilcisi seçimleri tüm Türkiye ile birlikte Adana’nin 15 ilçesinde de 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yapilacak.

Sezer Açiklamasi 'Sandik Yükümüz Degil Gücümüz Olacaktir'
Ilksan Seyhan Temsilci adayi Mehmet Sezer, yaptigi açiklamada, kamuoyunda yillardir konusulan üretim ve kar odakli basarili örneklere karsin 1943 yilinda kurulan Ilksan’in sadece faiz ekonomisi uygulayip üretime dönük herhangi bir yatirim yapmadigi için kötü yönetilmesinin üyelerinden tepki gördügünü söyledi.

Sezer, "Sandik, yükümüz degil gücümüz olacaktir. Iyi bir emeklilik hayati Ilksan üyelerinin de hakki. Bunu saglayacagiz" dedi.

40 yil boyunca maaslarindan kesinti yapilan Ilksan üyelerinin emeklilik zamaninda yaklasik 40 bin lira alabildiklerini belirten Sezer, "Ilksan’da su ana kadar keyfi bir yönetim vardi. Üyelerin maasindan her ay yapilan kesintinin hakkini veremediler. 286 bin üyesi olan Ilksan’in milyarlarca lirayi asan varligini dogru, yerinde ve en kârli yatirim araçlarinda degerlendiremediler. Biz de Ilksan’in yanlis yönetildigini ve bunun degistirilmesi gerektigini düsündük. Bu degisimi saglamak ve bir basari hikâyesi yazmak için aday olduk" ifadelerini kullandi.

Mehmet Sezer açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Bugüne kadar keyfi yönetimler yüzünden hak ettigi degeri göremeyen Ilksan’da degisim zamani geldi. Ilksan’da bugüne kadar hep zarar edildi. Bu, kaderimiz degil. Bunu degistirecegiz. Buradan Ilksan üyelerine sesleniyorum; Alin terinize sahip çikmak, birikimlerinizi korumak, sizin, çocuklarinizin ve tüm Ilksan üyelerinin gelecegini kurtarmak için mutlaka seçimlere katilin. Sandigin kurtulusunun sandikta oldugunu unutmayin. 19 Haziran’da degisimden yana iradenizi ortaya koyun. Basiretsiz yönetim anlayisini ve sürekli zarara ugratan isletim sistemini degistirmek simdi sizin elinizde. Çaresiz degilsiniz çare sizsiniz."

Ilksan Seyhan Temsilci seçimleri Meryem-Abdurrahim Gizer Ortaokulu’nda yapilacak. Seyhan ve Adana MEM için en güçlü adaylar olarak Mehmet Sezer, Kemal Kara, Derya Gökdam ve Mahmut Öz’ün adlari öne çikiyor.
Kaynak: İHA