Sesli Kitap Dinleyenlerin Sayisi Yüzde 76 Artti

Yaklasik iki yildir tüm dünyanin içerisinde bulundugu pandemi süreci teknolojinin hayatimizdaki yeri ve önemini daha da artirdi. Is yapis seklimizden sosyallesmeye kadar her alanda odak noktamiz olan teknoloji simdilerde kitap okuma aliskanliklarini da degistirdi. ‘‘Kitap dinleme’’ kavramini ortaya çikaran sesli kitap platformlari sayesinde kitap dinleyenlerin orani yüzde 76 artti.

Sesli Kitap Dinleyenlerin Sayisi Yüzde 76 Artti
Teknolojinin hizina yetismek oldukça zor. Her geçen gün hayatimizdaki yeri daha da artan teknoloji kitapla bir araya gelerek sesli kitap platformlarinin ortaya çikmasini sagladi. Her geçen gün dinleyici kitlesi daha da artan sesli kitap platformlari büyüyen bir sektör haline geldi. Zengin arsivi sayesinde Türkiye pazarina girdigi günden bu yana kitap tutkunlarinin büyük bir merakla takip ettigi Audioteka’nin artan dinlenme oranlarina katkisi oldukça fazla. Her zevke hitap eden kitaplardan olusan zengin arsiviyle Türkiye’deki kitap dinleme oranini daha da yukariya tasimak isteyen Audioteka, is birliklerine ve kampanyalarina devam ediyor.

Sesli kitap altin yilini yasiyor

Spor yaparken, yemek yaparken, yürürken ya da herhangi bir isle ugrasirken diger yandan kitap dinleme ayricaligi sunan sesli kitaplara olan talep her geçen gün daha da artiyor. Audioteka Ürün Yöneticisi Hande Saygili; “Özellikle pandemi sürecinde büyük bir ilgiyle karsilastik. Dinlenme sürelerimiz yüzde 45 oraninda artti. 2021 yilinin ikinci çeyregi henüz bitmemis olmasina ragmen 2021’in ilk çeyregine göre kullanici sayisinda yüzde 67 artis mevcut. Tüm bu gelismeler hem kitaba olan ilginin artmasi hem de sektörün her yil gözle görülür oranda büyük bir gelisim göstermesi açisindan mutluluk verici.’’
Kaynak: İHA