Muhtarlar ASGEM'i Gezdi

Adiyaman Köy ve Mahalle Muhtarlari Mesleki Dayanisma Dernegi Baskani Abdulkadir Geylani Tas ve dernek üyeleri, Adiyaman Sanayi Gelistirme Merkezini ziyaret etti.

Muhtarlar ASGEM'i Gezdi
Adiyaman Köy ve Mahalle Muhtarlari Mesleki Dayanisma Dernegi Baskani Abdulkadir Geylani Tas ve beraberindeki muhtarlar Adiyaman Valiligi, Adiyaman Belediyesi, Adiyaman Üniversitesi, Ipekyolu Kalkinma Ajansi, Ticaret ve Sanayi Odasi ve OSB Baskanligi’nin ortakliginda OSB’de kurularak Ticaret ve Sanayi Odasi’nin koordinasyonunda hayata geçirilen ASGEM’i ziyaret ederek yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Adiyaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanvekili Ahmet Metin Günay ile birlikte atölyeleri gezen muhtarlar merkezin isleyisi, görevleri merkezin son durumu ile ilgili bilgilendirildi.

ATSO Baskanvekili Ahmet Metin Günay, ASGEM’de ücretsiz egitimler verdiklerine dikkat çekerek, “Burasi 6 kurumun isbirliginde projeyle kurularak hayata geçen önemli bir merkez. 18 yas ile 35 yas arasi gençlerimizi kiz-erkek ayirt etmeksizin bu merkezimizde toplayip egitim veriyoruz. Merkezimizin kurulmasinin amaci kalifiye eleman yetistirmektir. Biliyorsunuz her sektörde kalifiye eleman sikintisi yasiyoruz. Ipekyolu Kalkinma Ajansina proje yapilarak valilik, belediye, üniversite, OSB, ticaret ve sanayi odasi ve Ipekyolu ajansi ortakligiyla kurulup ticaret ve sanayi odasina devredildi. Bir buçuk yildir faaliyette. Merkezimizde konfeksiyon, kaynakçilik, muhasebe, mobilya ve otomotiv atölyeleri faal durumda. Kursiyerlerimizden hiçbir ücret talep etmiyoruz. Ilimizin unutulmaya yüz tutmus lezzetlerinin gün yüzüne çikarilmasi amaciyla Ipekyolu Kalkinma Ajansi tarafindan finanse edilen ve ATSO tarafindan ASGEM bünyesinde kurulan Adiyaman Mutfak Sanatlari Merkezinde garsonluk ve asçilik kurslarimiz vardir. Asçilik kursunu yeni bitiren kursiyerlerimize sertifika verdik. Su ana kadar 200 kisi buradan belge alip ise yerlesti. Bu proje Türkiye’de 3 ilde mevcut. Izmir, Gaziantep ve son olarak Adiyaman’da hayata geçti. Sizlerden talebimiz su. Çevrenizde ve mahallelerinizde isi olmayan gençlerimizi bize yönlendirin. Sizlere merkezimize geldiginiz için tesekkür ediyorum” dedi.

Köy ve Mahalle Muhtarlari Mesleki Dayanisma Dernegi Baskani Abdulkadir Geylani Tas ise konusmasinda, “Ilimizin en büyük eksikligi gerçekten kalifiye eleman sikintisidir. ASGEM bu anlamda önemli bir misyon üstlenmis durumda. Bu merkezi hayata geçiren kurumlarimiza ve koordine eden Ticaret ve Sanayi Odamiza tesekkür ediyoruz. Adiyaman’imizin gelecegine etki edecek muazzam bir yatirim olarak görüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA