MEÜ'de 'Muhasebe Söylesisi' Düzenledi
İçel Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurumu is birliginde muhasebe alanina iliskin söylesi gerçeklestirildi.

Gerçeklesen söylesiye Muhasebe ve Vergi Bölüm Baskani Ögr. Gör. Tolga Uysal, IIBF Isletme Bölümü’nden Dr. Gizem Çopur Vardar, çesitli üniversitelerde görev yapan muhasebe bilim dali akademisyenleri ile Muhasebe ve Vergi Bölümü ögrencileri katildi.
Daire Baskani Mehmet Sirin, kurumlarinin Hazine ve Maliye Bakanligina bagli bir üst kurul olarak faaliyet göstermekte oldugu belirtti.
Sirin, KGK’nin basta halka açik sirketler, borçlanma araçlari ihraç eden sirketler, bankalar, sigorta sirketleri ile bagimsiz denetime tabi olmaya iliskin cari limitlere göre Türkiye’nin en büyük isletmelerinin bagimsiz denetim süreçlerini incelemek ve gözetmek için faaliyet gösteren bir kurum oldugunu ve ülke ekonomisi açisindan stratejik bir konumda oldugundan bahsetti.
Uzman Emre Sentürk ise KGK’nin detayli tanitimi yaparak, KGK’nin bagimsiz denetim alaninda kamu gözetimi yapan ve böylece bagimsiz denetimde uygulama birligini, gerekli güveni ve kaliteyi saglayan, Uluslararasi Muhasebe Standartlariyla uyumlu Türkiye Muhasebe Standartlarini (TMS) ve Uluslararasi Denetim Standartlariyla uyumlu Türkiye Denetim Standartlarini (TDS) olusturan ve yayimlayan kurulus olup, bu standartlara tabi isletmelerin denetimlerinden de sorumlu kurulus oldugunu detayli bir sekilde aktardi. Sentürk ayrica, KGK insan kaynaklarini politikalarindan bahsederek, ögrencilerimizin KGK’da nasil görev alabileceklerini anlatti.
Program sonunda katilimcilara ve ilgilerinden dolayi ögrencilerimize tesekkür eden Bölüm Baskani Ögr. Gör. Tolga Uysal da böylesine önemli bir kurumun temsilcilerinin ögrencilerimizle bir araya gelmelerinden dolayi memnuniyetini dile getirdi.
Çok sayida ögrenci katiliminin oldugu etkinlikte Emrah Yildiz, sektör ve kamu kurumlari ile ögrencilerin bulusmasinin önemini dile getirerek, egitimlerin uygulamayla birlesmesi, kurumlarin ve kavramlarin daha güzel bir sekilde pekismesini saglamakta ve mezun olan ögrencilerimizin daha bilinçli bir mesleki bakis açisina sahip olmalarina olanak saglayacagini, bunun devami için de çalisacaklarini dile getirdi.
