'Mesleki Egitime Destegimiz Devam Edecek'

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yürütülen Otomotiv Mesleki ve Teknik Egitim Merkezi Projesi kapsaminda düzenlenen kariyer günleri programina konuk oldu.

'Mesleki Egitime Destegimiz Devam Edecek'
Programa Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Dursun Yildirim da katildi.

Program öncesinde atölyeleri gezerek çalismalar hakkinda bilgi alan Vali Ayhan, bir süre ögrencilerin egitim çalismalarini izledi. Vali Ayhan, daha sonra kariyer günleri programi kapsaminda meslek lisesi ögrencileri ile sohbet etti.

Ögrencilere önemli tavsiyelerde bulunarak mesleki egitimin önemine vurgu yapan Vali Ayhan; "Meslek liselerimizden mezun ögrencilerimiz artik ara eleman degil aranan eleman statüsünde oluyor. Mesleki egitimlere olan destegimiz devam edecektir" dedi.

Vali Ayhan, programda ögrenci ve ögretmenler tarafindan gelistirilen ve sesli komut sistemi ile çalisan giyilebilir teknoloji ürünü hakkinda da bilgi aldi. Özellikle askeri alanda kullanilabilecek özelliklere sahip ürünün gelistirme çalismalarinin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA