Küçük Hatice 647 Gündür Yolunu Gözledigi Agabeyine 'Teslim Ol' Çagrisinda Bulundu

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan ailelerin Diyarbakir’da 3 Eylül 2019’da baslattigi oturma eylemi 647’inci gününe girerken, anne ve babasiyla birlikte agabeyi Mustafa’nin yolunu gözleyen 10 yasindaki Hatice Biçer, HDP ve PKK’dan korkmadiklarini agabeyi gelinceye kadar nöbette olacagini söyledi. Biçer, “Ben agabeyimi çok özledim bir an önce güvenlik güçlerine teslim olmasini istiyorum” dedi.

Küçük Hatice 647 Gündür Yolunu Gözledigi Agabeyine 'Teslim Ol' Çagrisinda Bulundu
Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan ailelerin evlat nöbeti 647 gündür araliksiz devam ederken annesi Aysegül babasi Rauf Biçer ile birlikte agabeyi Mustafa için evlat nöbeti tutan 10 yasindaki Hatice Biçer, agabeyinin fotografiyla avunarak yolunu gözlüyor. Agabeyini terör örgütü PKK’nin daga kaçirdigini belirten küçük Hatice, “HDP suçlu oldugu için kepenklerini kapatip kaçti. Çünkü burada bulunan anne ve babalar haklidir. Onlar bizim agabey ve ablalarimizi kaçirdilar. O yüzden kepenklerini kapatip kaçtilar. Onlarda biraz cesaret olsaydi agabeylerimizi ve ablalarimizi bizlere getirirdiler. Suçlu olduklari için getirmiyorlar, Allah onlarin belalarini bir gün verecektir insallah” dedi.



“Ben agabeyimi istiyorum”

Agabey ve ablalarini almadan kalkmayacaklarini belirten Biçer, “Ben agabeyimi çok özledim ve ona hep sarilirdim. Ben agabeyimi istiyorum. Onu almadan buradan kalkmayacagim. Zorla daga kaçirilan agabeyime ve ablalara seslenmek istiyorum; lütfen geri dönün, onlar sizi kandiriyorlar, sizin beyninizi yikiyorlar, sizi bize karsi konusturmaya çalisiyorlar. Kaçin güvenlik güçlerine teslim olun devlet size bir sey yapmaz. Gelin teslim olun” diye konustu.

Küçük Hatice konusmasinin ardindan agabeyinin fotografini kucagina alarak eyleme devam etti.
Kaynak: İHA