Kozan'da Hasar Tespit Çalismalarina Baslandi

Adana’nin Kozan ilçesinde etkili olan dolu, saganak ve sel afetinin ardindan bölgede hasar tespit çalismalarina baslandi.

Kozan'da Hasar Tespit Çalismalarina Baslandi
Kozan Ilçe Tarim Müdürlügü ekipleri, Ferhatli ve Acarmantas mahallelerinde zar gören narenciye bahçeleri, zeytin bahçeleri tarlalar, fidanliklar, alabalik tesislerinde hasar tespit çalismasi yapiyor.

Kozan Ziraat Odasi Baskani Mehmet Sahbazoglu ve yönetimi de bölgeye giderek mahalle muhtarlarindan bilgi aldi. Sahbazoglu, sel felaketinde zarar gören çiftçileri de ziyaret ederek yaralarin sarilmasi noktasinda gerekli çalismalari baslattiklarini söyledi.

Sahbazoglu, "Bizim ekibimiz de bölgede hasar tespit çalismalarini sürdürüyor. Ilçe Tarim Müdürlügünün yaptigi hasar tespitinin ardindan Ziraat Odalari Birligi’ne rapor göndererek bakanlik ile burada magduriyetin giderilmesi noktasinda görüsmelerimiz olacak" dedi.

Kozan Belediye Baskan Yardimcisi Ruhi Gül, Süleyman Senogul ve Arif Dagli’da bölgede inceleme yaptiklarini muhtarlari ve vatandaslari dinlediklerini, belediyenin is makineleri ve temizlik birimi ile sahada yaralari sarmak için çalistiklarini bildirdi.

Bölgede yasayan vatandaslar saganak yagisin ardindan derelerin tasmasi sonucu sel felaketinin meydana geldigini, selden dolayi bölgede serada çilek, avakado ejder meyvesi üreten çiftçilerinde de zarar gördügünü belirttiler.
Kaynak: İHA