Kocasinan'da Köhne Yapilar Degisim Rüzgariyla Yenileniyor

Kocasinan Belediyesi tarafindan fiziki ömrünü tamamlamis köhne yapilarin yikilarak, daha modern ve yasanabilir konutlarin insa edilmesine yönelik devam eden Kentsel Dönüsüm Projeleri kapsaminda Yunusemre Mahallesi’nde B3 blok 104 dairenin 22 Haziran 2021 Sali günü saat 14.00’te kat karsiligi ihalesi gerçeklestirilecek. Kocasinan’da dünya ölçeginde projelere imza atan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, hem fiziksel hem de sosyal açidan kapsamli projelerle Kocasinan’i gelecege tasiyacaklarini söyledi.

Kocasinan'da Köhne Yapilar Degisim Rüzgariyla Yenileniyor
Daha modern, daha kaliteli ve daha yasanabilir sehir için projeler hayata geçirdiklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da kentsel dönüsüm projesi tamamlandiginda yesil alanlari, oyun parklari ve sosyal çevresi ile Kayseri’nin yeni yüzü olacak.” dedi.

Kentsel dönüsüm projelerine hiz verdiklerini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’in daha da güzellesmesi için kentsel dönüsüm en önemli çalismalarimizdan biridir. Çalisma programimiz kapsaminda ekiplerimizle birlikte gece-gündüz demeden hizmetlerimizi araliksiz sürdürüyoruz. Daha modern, daha kaliteli ve daha yasanabilir kent için yeni projeler hayata geçiriyoruz. Konutlariyla, sosyal donati ve yesil alanlariyla örnek projeler ortaya koymaya devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, kentsel yenilemenin sosyal odakli olmasi gerektigini ifade ederek, “Kocasinan’in birçok noktasinda kentsel dönüsüm çalismasini yürütüyoruz. Mevcut ilan edilmis alanlarin kentsel dönüsüm alanlarina hizlica dönüstürülmesi ve insaatlarin baslamasi için çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Sehrimize yakisir yeni alanlar insa edecegiz. Kentin ihtiyaci olan sosyal mekanlar olusturacagiz. okul, Kur’an Kursu, cami, pazar yeri, park, sosyal merkezler gibi bölgede nelere ihtiyaç duyuluyorsa kentsel dönüsümle birlikte tamamlanmasini saglayacagiz. Bu bizim esas amaçlarimizin basinda geliyor.” diye konustu.

Kaynak: İHA