Kayseri'den Kisa Kisa

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Sezai Karakoç Kütüphanesi'ni ziyaret ederek, ögrencilerle sohbet etti.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, kütüphanede kitapseverlerle ve ögrencilerle yakindan ilgilenen Büyükkiliç, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsaminda Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki tüm kütüphanelerin hizmetini sürdürdüklerini ifade etti.

Kütüphanede gençlerle sohbet eden Büyükkiliç, aydinlik bir gelecek için hep birlikte irade göstereceklerini belirtti.

Gençlerin donanimli, egitimli, kendilerini yetistirmek için çaba sarf eden bireyler olmasi için belediye olarak gayret gösterdiklerini aktaran Büyükkiliç, "Biz gençligimizi çok önemsiyoruz. Ögrencilerimize kendilerini yetistirme yönünde firsat sagliyoruz. Zihinleri açik olsun. Bu arada 26-27 Haziran'da üniversiteye giris sinavi var. Onlara da basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.

- Talas'in "Okuma Senligi" Çatakdere'de düzenlendi

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin'in kirsal mahallelere yönelik hayata geçirdigi "Okuma Senligi" kapsamindaki gezici kütüphanenin ikinci duragi Çatakdere Mahallesi oldu.

Her yastan vatandasin okuyabilecegi kitaplari bünyesinde barindiran kütüphane, mahalle meydaninda kuruldu. Çatakdere Ilkokulu ögrencileri ve ögretmenleri tarafindan heyecanla karsilanan kütüphane mahalle sakinlerinden de büyük ilgi gördü.

Kitap okuma etkinliginin yani sira birbirinden eglenceli farkli faaliyetlerin de yapildigi senlikte, çocuklara yönelik zeka oyunlari, yüz boyama ve animasyon ekinlikleri de gerçeklestirildi.

Gezici kütüphaneden duydugu memnuniyeti dile getiren Çatakdere Mahalle Muhtari Seyit Ahmet Karabulut, kirsal mahallelere verdigi hizmetten dolayi Baskan Yalçin'a tesekkür etti.

- KASKI 3 mahalleyi atik sudan kurtardi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) Genel Müdürlügü tarafindan Bünyan ilçesinde 2 mahallede yapimi tamamlanan 2 ileri biyolojik atik su aritma tesisine atik sularin aktarilmasi amaciyla toplam 6 bin 350 metre kanalizasyon kolektör hatti imalati gerçeklestirildigi bildirildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 2020 yilinda ihalesi yapilan "Bünyan Ilçesi Karakaya, Hazersah-Yeni Süksün Mahalleri Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesislerine Kanalizasyon Kolektör Hatti Imalati Isi" kapsaminda çevre mahallelerin atik sularini tesise ulastiracak olan projede sona gelindi.

Proje dahilinde birisi Karakaya Mahallesi, digeri ise Yeni Süksün-Hazersah mahallelerine olmak üzere 2 adet ileri biyolojik atik su aritma tesisine atik sularin aktarilmasi amaciyla Karakaya Mahallesi'nde 4 bin 50 metre, Yeni Süksün-Hazersah mahallelerinde ise 2 bin 300 metre kanalizasyon kolektör hatti imalati yapildi.

Bu kapsamda, 3 bin 850 metre 200'lük, bin 850 metre 300'lük, 650 metre 400'lük koruge boru dösendi.

Kaynak: AA