Kahramankazan'da Hasere Ve Kötü Kokuyla Mücadele Sürüyor

Ankara Kahramankazan Belediyesi, hasere ve koku olusumunun önüne geçmek için Subat ayinda baslattigi çalismalari tüm hiziyla sürdürüyor. Ekipler ilçe genelindeki çay, dere ve su birikintisi gibi larva ve kötü koku olusumunun yasandigi alanlari ilaçliyor.

Kahramankazan'da Hasere Ve Kötü Kokuyla Mücadele Sürüyor
Kahramankazan Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri, hasere ve kötü koku ile mücadele çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda, rutin olarak yapilan hasere ile mücadele çalismalarina araliksiz devam ediyor. Bu dogrultuda ilçedeki Ova Çayi’nin kenarlari, su birikintileri, gübrelik alanlar, dereler basta olmak üzere, sinek larvasi olusumuna müsait tüm alanlarda yogun bir ilaçlama çalismasi yürütülüyor. Ilaçlama çalismalarinda insan sagligina zarari bulunmayan ilaçlar kullanilirken, ilaçlama, profesyonel araçlar yardimiyla yapiliyor. Ilaçlama çalismalariyla yaz günlerinde vatandaslarin rahat etmeleri ve sineklerin neden olabilecegi bulasici hastaliklarin önüne geçilmesi amaçlaniyor. Çalismalar kapsaminda ayrica buralardaki balçik yiginlari da kepçeler araciligiyla temizleniyor. Öte yandan cadde ve sokaklarda gezen mobil ilaçlama araçlari da düzenli olarak ilaçlama çalismalarini yürütüyor.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, hasere ve kötü kokuyla mücadele çalismalarinin subat ayindan bu yana araliksiz olarak sürdügünü belirterek, “Bu çalismalarimiz sonucunda vatandaslarimiz yaz mevsimi boyunca sineklerin ve kötü kokunun neden oldugu olumsuzluklari yasamiyor. Böylece bulasici hastaliklarin da önüne geçmis oluyoruz. Insallah korona virüs belasini da hep birlikte yenerek yazin keyfini hep birlikte çikaracagiz. Bu kapsamda vatandaslarimizin ferah ve huzurlu bir yaz ayi geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyor, o güzel günler için tüm hazirliklarimizi yapiyoruz” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA