Izmir'de Cerrahi Maske Üreten Meslek Lisesi, Günlük 100 Bin Adetlik Kapasiteye Ulasti

Salginla birlikte yerel ihtiyaçlari karsilamak üzere moda tasarim atölyesinde cerrahi maske üretmeye baslayan Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özel bir sirketle isbirligi yaparak kapasitesini artirdi ve antivirüs özellikli ürünleriyle ülke genelinden gelen talepleri karsilamaya basladi Okul müdürü Tümen Aksu: 'Bakan Yardimcimiz Mahmut Özer'in yönlendirmesiyle TBMM ile görüstük. Demonstrasyon için ürünler hazirliyoruz. Insallah önümüzdeki dönemde Meclisimize ve tüm kamu kurumlarina en kaliteli maskeleri üretip teslim edecegiz'

Yeni tip koronavirüs salginiyla cerrahi maske ihtiyacini karsilamak üzere üretime baslayan Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özel bir firmayla yaptigi isbirligi sayesinde günde 100 bin adetlik kapasiteye ulasti ve bu alanda iddiali bir kurum haline geldi.

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Ziya Selçuk öncülügünde baslatilan maske üretim çalismalarina katki saglamak üzere 18 Mart 2020'de Moda Tasarim Atölyesindeki dikis makineleriyle üretime baslayan Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu süreçte ilçedeki kamu kurumlarinin ihtiyaçlarini karsilamaya çalisti.

Özel bir firmayla yapilan protokolle makina ve teçhizatlarini yenileyen okul, uluslararasi standartlarda günlük 100 bin adet cerrahi maske üretim kapasitesine ulasti. Okul, "meltblown" adi verilen, gümüs iyonu içermesi nedeniyle antivirüs özelligi bulunan kumaslarla yaptigi maskelerle Izmir ve Ankara'daki kamu kurumu ihtiyaçlarinin önemli bölümünü karsilamaya basladi.

Cerrahi maske pazarinda iddiali konuma gelen okul, "U3" ihracat da yapmayi hedefliyor.

Okul müdürü Tümen Aksu, amatör ruhla basladiklari üretime tam profesyonel olarak devam ettiklerini, bu üretimle yaklasik 2 milyon lira ciro elde ettiklerini ve okulun birçok ihtiyacini karsiladiklarini belirtti.

Izmir'deki depremin ardindan depremzedelerin maske ihtiyacini karsiladiklarini anlatan Aksu, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk'un da ürettikleri maskeleri kullandigini ifade etti.

Aksu, "Bakan Yardimcimiz Mahmut Özer'in yönlendirmesiyle TBMM ile görüstük. Su anda onlara demonstrasyon için ürünler hazirliyoruz. Insallah önümüzdeki dönemde Meclisimize ve tüm kamu kurumlarina en kaliteli maskeleri üretip teslim edecegiz.

Hedefimiz kamu kurumlarimiz, hastanelerimiz ve üniversitelerimizin ihtiyaçlarini karsiladiktan sonra dis pazara açilmak. Ihracat yaparak ögretmenlerimize, ülkemize gurur yasatmak istiyoruz. Bu amaçla bize destek olan Sayin Bakanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ederiz."
Kaynak: AA