GÜNDEM / 10 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Caparov, Türkiye'de

- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Sadir Caparov ile bir araya gelecek.

- Caparov'a TOBB Ikiz Kuleler'de düzenlenecek törenle TOBB ETÜ Fahri Doktorasi sunulacak, törenin ardindan Türk-Kirgiz Is Forumu gerçeklestirilecek.

(TBMM/11.45/Ankara/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Baskani Önder Sennaroglu ve Basbakan Ersan Saner tarafindan kabul edilecek ve Mecliste temsil edilen siyasi partilerin liderleriyle görüsecek.

(Lefkosa) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Valiligi ve AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, "Bilim Sanat Merkezi Yapim Protokolü Imza Töreni"ne ve "Yunus Emre Sergisi" açilisina katilacak.

(Eskisehir/14.00-15.30)(Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM'den

- Genel Kurulda, Marmara Denizi basta olmak üzere denizlerdeki müsilaj (deniz salyasi) sorununun nedenlerinin tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için Meclis arastirmasi açilmasina iliskin önerge görüsülecek.

- KIT Komisyonunda, Devlet Demiryollari Isletmesi Genel Müdürlügünün hesaplari ele alinacak.

(TBMM/14.00/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Koza Altin Temel Atma Töreni'ne katilacak.

- Bakan Dönmez, törenin ardindan Valilige, Belediyeye ve AK Parti Il Baskanligina ziyarette bulunacak.

( Agri/11.00/14.00/15.00/16.00 ) (Fotografli-Görüntülü)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ulastirma Bakani Dagmawit Moges ile bir araya gelecek.

(Istanbul/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, "Verimlilik ve Teknoloji Fuari V-Talks" etkinligi kapsaminda düzenlenecek "2023 Sonrasi Savunma ve Uzay Teknolojileri" oturumunun açilis konusmasini yapacak.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

5- TÜIK, nisan ayi is gücü istatistikleri ile insaat maliyet ve dis ticaret endekslerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- ABD Baskani Joe Biden ve Ingiltere Basbakani Boris Johnson, G7 Zirvesi'nin yapilacagi Cornwall'da bir araya gelecek.

GÜNCEL

1- YÖK Baskani Prof. Dr. Yekta Saraç, denizlerdeki müsilaj sorununa bilimsel çözüm üretilmesi amaciyla akademisyenlerin katilimiyla YÖK'te düzenlenecek toplantiya katilacak.

(Ankara/11.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfinda düzenlenecek "2021 Yili Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanitim toplantisina istirak edecek.

(Ankara/10.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, 2020 Avrupa Sampiyonasi'nin (EURO 2020) açilis maçinda 11 Haziran Cuma günü Italya ile yapacaklari mücadeleye iliskin Roma Olimpiyat Stadi'nda düzenlenecek ve çevrim içi takip edilecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak.

- Milliler, karsilasma öncesi son antrenmani statta yapacak.

- Italya Milli Takimi Teknik Direktörü Roberto Mancini, çevrim içi basin toplantisinda Türkiye maçina iliskin sorulari yanitlayacak.

(Roma/20.45/21.30/18.45) (Fotografli-Görüntülü)

2- 17-27 Haziran tarihlerinde Ispanya ile Fransa'nin ortaklasa düzenleyecegi FIBA 2021 Avrupa Sampiyonasi öncesi çalismalarini sürdüren A Milli Kadin Basketbol Takimi, hazirlik maçinda Ispanya ile karsi karsiya gelecek.

(Valensiya/21.30)

3- Milli sporcularin da mücadele edecegi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na kota puani veren Avrupa Ritmik Cimnastik Sampiyonasi, Bulgaristan'da elemelerle sürecek.

(Varna) (Fotografli)

4- Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvasi Fransa Açik'ta (Roland Garros) tek kadinlarda yari final maçlari yapilacak.

(Paris) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- Marmara'dan iki günde 392 metreküp müsilaj toplandi

- Çevre ve Sehircilik Bakanliginca Marmara Denizi Eylem Plani çerçevesinde 8 Haziran'da "Marmara hepimizin" sloganiyla deniz temizligi seferberligi baslatilarak, Istanbul, Kocaeli, Bursa, Balikesir, Çanakkale, Yalova ve Tekirdag illerinde belirlenen 31 bölgede temizlik çalismasi yapildi

- Ilk gün 15 bölgede denizden toplam 235,2 metreküp müsilaj toplandi, çalismalarin ikinci gününde ise 16 bölgede denizden ve karadan toplama sistemiyle 156,6 metreküp müsilaj temizlendi

- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum:

- "31 bölgede, 1000 arkadasimizla, denizden 46 temizleme gemisi, bariyer serme, sorbent yayma, yüzey siyirma, kiyidan uzak noktalarda müsilaj biriktirme gibi faaliyetler için 27 tekne ve karadan toplama sistemiyle süreci çok ileri bir noktaya tasidik"

-"8-9 Haziran tarihlerinde toplam 392 metreküp müsilaj topladik, bertarafa gönderdik. Kapasiteyi daha da arttirarak çalismamiza 7/24 devam ediyoruz"

- "Bu sorunu hep birlikte asacagiz, Marmara'mizi kaderine terk etmeyecegiz"

(Yildiz Nevin Gündogmus/Ankara)

2- Istanbul'un arsa degeri 23,4 trilyon liraya ulasti

- Tapusor.com'un arastirmasina göre, 2018'de 9,4 trilyon lira olarak ölçülen Istanbul'un arsa degeri, 2020 sonu itibariyla yüzde 149'luk artis kaydetti

- Arsa degeri en yüksek ilçelerin basinda 28 bin 270 liralik ortalama metrekare fiyatiyla Sisli gelirken, Sisli'yi, 27 bin lirayla Beyoglu ve 22 bin 746 lirayla Besiktas takip etti

- Arsa ticaretinin Silivri, Çatalca ve Arnavutköy'de yogunlastigi görülürken, Esenler ve Güngören'de neredeyse bos arsa kalmamasi dikkati çekiyor

- Tarla ve arsalarda salginin etkisiyle yasanan talep artisi fiyatlara da yansidi

- Gayrimenkul Yurt Disi Tanitim Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Faruk Akbal:

- "Istanbul, Avrupa'nin ve dünyanin önde gelen sehirleri ve metropolleri ile kiyaslandiginda gayrimenkul yatirimi açisindan hala çok cazip"

- Istanbul Insaatçilar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Nazmi Durbakayim:

- "Sinirli toprak, arsa, bina ve konut arzina karsilik sürekli artan yüksek talep Istanbul'daki her metrekarenin degerini daha da artiriyor"

(Ugur Aslanhan/Istanbul)

3- Reklam Kurulu, tüketiciyi aldatmaya çalisanlarin pesini birakmadi

- Reklam Kurulunca bu yilin ocak-mayis döneminde görüsülen 801 dosyadan 718'i ilgili mevzuata aykiri bulunurken, bunlarin 576'sina durdurma cezasi, 142'sine de idari para ve durdurma cezalari uygulandi

- Aykirilik tespit edilen reklam ve uygulamalar için toplam 14 milyon 378 bin 995 lira idari para cezasi kesildi

- Kovid-19 salgininin etkili olmaya devam ettigi söz konusu dönemde saglik, gida, kozmetik ve temizlik ürünleri sektörleriyle ilgili görüsülen dosyalardan 333'üne durdurma, 93'üne toplam 10 milyon 915 bin 818 lira idari para cezasi uygulanmasina karar verildi

(Merve Özlem Çakir/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA