'Çiftçiye Traktör, Traktöre Reflektör Gerekmektedir' Projesi

Nigde Jandarma Komutanligi “Çiftçiye traktör, traktöre reflektör gerekmektedir“ projesi kapsaminda çiftçilerin kullandigi tarim araçlarinin römorklarina reflektör takti.

'Çiftçiye Traktör, Traktöre Reflektör Gerekmektedir' Projesi
Haciabdullah Beldesinde düzenlenen törende konusan Nigde Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs, “Çiftçiye traktör, traktöre reflektör gerekmektedir” projesinden emegi olan herkese tesekkür ederek sunlari söyledi: “Nigde tarimsal faaliyetin yogun oldugu bir ilimiz. Dolayisiyla traktörlerimiz sürekli olarak sahada. Gerek isik donanimi gerekse reflektör konusunda farkindalik yarata bilmenin çok önemli olduguna inaniyoruz. Traktörlerimiz zaman kara yollarina köy yollarina ve diger yollara çikmak zorunda kalabiliyorlar. Görünür olmalarinda çok büyük faydali olduguna inanarak bu tarz projeleri geçmis yillarda yapmistik. Suanda da yapmaya devam ediyoruz. Ayrica ögrenciler için çocuklar için çiftçiler için vatandaslarimiz için de emniyet kemerinin öneminin tanitimi trafik kurallarinin biraz daha ortaya konmasi maksadiyla Jandarma genel komutanligimizdan gelen tirlar da bulunan simülasyon egitimi de vermekteyiz” dedi.

Beldeye gelen Jandarma Genel Komutanligi Mobil Trafik Egitim Tirinda jandarma ekiplerince ögrencilere trafik kurallari, kurulan egitim alaninda trafik uyari levhalari ve isiklarinin yer aldigi parkurda, arabalarla trafik kurallari uygulamali olarak anlatildi. Tirda yer alan emniyet kemeri simülasyon aracinda vatandaslar kaza aninda yasananlari deneyimledi.

Merkeze bagli Haciabdullah Beldesinde düzenlenen törene Nigde Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs, Il Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karatas, Nigde Ziraat Odasi Baskani Veli Kenar, Nigde Soförler Odasi Baskani Halil Ibrahim Kiziltan, Haciabdullah Belediye Baskani Recep Dogmus ve belde halki katildi.

Kaynak: İHA