CHP'li Ilgezdi Açiklamasi 'Her Aksam Turkuaz Tabloda Türkiye'nin Asi Tablosu Da Açiklansin'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gamze Akkus Ilgezdi, Türkiye'nin asi tablosunun her aksam Kovid-19 vaka tablosuyla birlikte açiklanmasini istedi.

Ilgezdi, yaptigi yazili açiklamada, günde ortalama 190 bin kisinin asilanabildigini, bugüne kadar sadece 13 milyon vatandasa çift doz asi yapilabildigini ve su ana kadar her 10 kisiden 7'sinin asi olmadigini ifade etti.

Hükümetin yaptigi hatalar zincirinin agir bir bedeli oldugunu savunan Ilgezdi, "Yurttaslarimiz bu bedeli canlariyla ödüyor. Can kayiplarini en aza indirmek ve tünelin ucunda isigi görebilmek için seffaf bir salgin yönetimine ihtiyacimiz var." degerlendirmesinde bulundu.

Hangi tarihlerde, hangi asidan ne kadar doz teslim alinacaginin, hangi asidan, hangi sehirde, kaç doz oldugunun günlük olarak açiklanmasini isteyen Ilgezdi, sunlari kaydetti:

"24 saat içinde hangi asidan, kaç doz yapildigini belirtiniz. Gün içinde randevusu oldugu halde, asi yaptirmayanlarin sayisini açiklayiniz. Asilananlarin ve randevusu oldugu halde asi yaptirmayanlarin yas gruplarini, meslek dallarini açiklayiniz. Asilarla ilgili bilgi kirliligine izin vermemek adina asilandigi halde hastalananlarin sayisini, bunlardan hastaneye yatanlari ve yogun bakima alinanlari günlük açiklayiniz. Kisacasi günü degil, hayatlari kurtarmak için sorumlulugunuzun geregini yerine getiriniz. Bir can bile yitirmemek adina vakit geçirmeden her aksam turkuaz tabloda Türkiye'nin asi tablosunu da açiklayiniz."

Kaynak: AA