Bup Dagi'ni Asan Saglik Ekipleri 1700 Rakimdaki Kartal Yaylasi'nda Aricilari Asiladi

Bingöl Il Saglik Müdürlügü bünyesinde olusturulan mobil saglik ekibi, hastaneye gitme firsati bulamayan aricilar Müjdat Çakan ve Ramazan Ayçiçek'e yaklasik 2 saatlik yürüyüs sonrasi ulastiklari yaylada, kovanlarinin basinda asi yapti? Arici Çakan: 'Bu hizmeti beklemiyordum. Bu imkani sagladigi için devletimize minnet borcumuz var' Pratisyen hekim Mürvet Korkmaz: ''Devlet bu hizmeti de mi getirdi?' diye sasiranlar, mutlu olanlar çok'

AYDIN ARIK - RIDVAN KORKULUTAS - Bingöl'de saglik ekipleri aricilara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisini Bup Dagi'ni asarak ulastiklari yaylada yapti.

Il Saglik Müdürlügü bünyesinde olusturulan onlarca mobil ekip, sirasi gelmesine ragmen asilanmadigi belirlenen kisilere ulasmak için her gün daglari, tepeleri asarak kilometrelerce yol katediyor. Saglik ekipleri tarlada ve arazide çalisan vatandaslara da bu hizmeti sunuyor.

Ekipler, aricilik yapan 64 yasindaki Müjdat Çakan ve 55 yasindaki Ramazan Ayçiçek'e ulasmak için zorlu bir yolculuk gerçeklestirdi.

Pratisyen hekim Mürvet Korkmaz ile ebe Sehergül Tekin ve Zeynep Ebru Ulas, zorlu ve virajli yollardan geçerek Bup Dagi'ni asti, 1700 rakima sahip Kartal Yaylasi'ndaki aricilar Çakan ve Ayçiçek'e ulasti.

Saglik ekiplerini gördüklerinde büyük mutluluk yasayan aricilara kovanlarinin basinda asi yapildi. Aricilar da saglik çalisanlarina bal ikram etti.

Arici Müjdat Çakan, AA muhabirine, arazide çalistiklari için asi yaptirmaya firsat bulamadiklarini söyledi.

"Soka girdim. Bu hizmeti beklemiyordum. Bize bu imkani sagladigi için devletimize minnet borcumuz var. Saglik ekipleri çok güler yüzlü, hiç tereddüt etmeden arilarin yanina geldiler ve görevlerini yaptilar." diyen Çakan, ekiplere tesekkür etti.

Çakan, saglik ekiplerinin fedakarca görev yaptigini, asi için dag basina kadar geldiklerini dile getirerek, "Onlara yapilan siddeti, hakareti, zulmü kiniyorum." dedi.

Arici Ramazan Ayçiçek de saglik ekiplerinin yaylaya kadar gelmesini beklemedigini ifade ederek, "Gerçekten sasirdim. Aricilar da unutulmadi, çok sevindim." diye konustu.

- "Çok dua aliyoruz"

Pratisyen hekim Korkmaz da asinin herkes için umut oldugunu belirterek, bu kapsamda asilama çalismalarini sürdürdüklerini aktardi.

Isi itibariyla asi olmaya gidemeyenlere mesafe ve yer gözetmeksizin ulastiklarinin altini çizen Korkmaz, "Çok genç hastalarimizi dahi Kovid-19'dan üzülerek kaybettik. Iyilesenler oldu ama kaybettigimiz hastalarimiz bizde daha çok iz birakiyor. Su an tüm umutlarimiz asida. Vatandaslar böyle bir imkanin ayaklarina geldigini görünce çok sasiriyor. 'Devlet bu hizmeti de mi getirdi?' diye sasiranlar, mutlu olanlar çok. Çok dua aliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Ebe Tekin de asi randevusu alan hastalari aradiklarini, çalistigi veya bulundugu yer neredeyse oraya gidip asisini yaptiklarini kaydetti. Yaylaya da yaklasik 2 saat yürüyerek ulastiklarini anlatan Tekin, bu çalismalarinin sürecegini kaydetti.

Ebe Ulas da yogun çalisma temposu içerisinde olduklarini aktararak, asi sayesinde ölüm ve vaka sayisindaki düsüsten memnuniyet duyduklarini dile getirdi. Ulas, "Asi bizim için bir kurtarici. Herkesin asisini yaptirmasini ve saglikli bir yasama dönmeyi diliyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA