Buca'nin Gençleri Üniversitede Zirveye Çikti

Buca Belediyesi Kizilçullu Bilim ve Sanat Merkezinin lise ögrencileri, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde düzenlenen yarismada, akademisyenlerin, lisans ve lisansüstü ögrencilerin yüzlerce projesi arasindan ikincilik ödülüne layik görüldü. Gençlerin projesi akademisyen jürilerin begenisini toplayarak patent ve gelisimini saglamak için Ön Kuluçka Ödülü verildi.

Buca'nin Gençleri Üniversitede Zirveye Çikti
Kuruldugu günden beri gençlere verdigi akademik egitimle basarilara imza atan Buca Belediyesi Kizilçullu Bilim ve Sanat Merkezi, üniversite ögrencileri arasindan ödülü kapti. Merkezin lise ögrencileri, Ar-Ge projelerine iliskin teknolojik ve finansal is birliklerinin olusmasina ortam hazirlamak, üniversite-sanayi is birligini artirmak ve teknolojik gelismelerin dinamigini olusturacak bilim insanlarini sanayide aktif hale getirmek amaciyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi düzenlenen Farabi VII. AR-GE Inovasyon Proje Pazari organizasyonuna katildi

Akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin, lisans ve lisansüstü ögrencilerin yüzlerce projeyle katilim gösterdigi organizasyonda, merkez ögrencilerinden Bilal Esmer ve Kübra Eylül Baysak “Patlama ve Darbelere Karsi Yerli ve Çevreci Koruma Malzemelerinin Gelistirilmesi” projesiyle ikincilik ödülüne layik görüldü.

Ögrencilerin projesi, akademisyen jüriler tarafindan begenilerek projenin gelistirilmesi için tesvikte bulunuldu. Ikincilik ödülünün yani sira ögrenciler, projenin patentinin alinmasi, Teknopark bünyesinde yer edinebilmesini saglayacak Ön Kuluçka Ödülü ile ödüllendirildi. Öte yandan yarismaya, “Bulasiciligi Arttiran Koronavirüs (SARS-CoV-2) Mutasyonlarinin Tahmini” isimli projeleri ile katilan Ege Çaliskan ve Murat Isik ve “Can kurtaran Dedektör” projeleri ile katilan Ceren Boz ve Yaman Has ise finalist olarak ter döktü.
Kaynak: İHA