Biden Ile Putin Görüsmesi Villa La Grange'de Gerçeklesecek

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ABD Baskani Joe Biden ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasindaki görüsmenin, 16 Haziran’da Isviçre’nin Cenevre kentinde yer alan Villa La Grange’de gerçeklesecegini dogruladi.

Biden Ile Putin Görüsmesi Villa La Grange'de Gerçeklesecek
ABD Bakani Joe Biden ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasidan 16 Haziran tarihinde gerçeklesecek görüsmenin yeri belirlendi. Isviçre Federal Disisleri Bakanligi tarafindan sosyal medya üzerinden yapilan açiklamada, ikili görüsmenin Isviçre’nin Cenevre kentinde yer alan Villa La Grange’de gerçeklesecegi belirtilmisti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptigi açiklamada, Isviçre’nin açiklamasini dogrulayarak, görüsmenin Villa La Grange’de gerçeklesecegini duyurdu.

"Giris yasakli bölge" kurulacak

Isviçreli yetkililer tarafindan yapilan açiklamada ise, Putin ve Biden arasindaki zirveye ev sahipligi yapacak olan Villa La Grange’nin çevresinde insan ve araçlar için 16 Haziran günü boyunca "giris yasakli bölge" olarak adlandirilan bir güvenlik bölgesi kurulacagi kaydedildi. Cenevre Danistay Basin Bürosu tarafindan yapilan bir açiklamada, güvenlik bölgesi içindeki bu kisitlamalarin, zirve öncesi ve zirve sirasindaki gösterileri ve protestolari kapsayacagini ifade edildi.

Ayrica Isviçre Federal Disisleri Bakanligi tarafindan sosyal medya üzerinden yapilan açiklamada, Villa La Grange’nin Biden ve Putin arasindaki görüsmeye ev sahipligi yapacagi belirtilmis, "Ikonik Villa La Grange, 16 Haziran’da Biden ve Putin’i agirlayacak. Isviçre, Cenevre’nin seçilmesi ile ifade edilen güven için iki ülkeye tesekkür ediyor" ifadelerine yer verilmisti.

Öte yandan sözcü Peskov dün yaptigi açiklamada, Putin’in Biden ile yapacagi zirveden sonra gazetecilerle her türlü iletisime hazir oldugunu, Putin’in olasi bir ortak basin toplantisina katilmaya istekli oldugunu ve Kremlin gazeteci topluluguyla kesinlikle görüsecegini belirtmisti.
Kaynak: İHA