Baskan Çay FETÖ'den Aklandi

Adana’da, FETÖ sorusturmasi nedeniyle 9 ay hapis yatan ve 22 ay sonra tekrar baskanlik görevine dönen Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, meclis toplantisinda, FETÖ davasindan beraat ettigini belirterek, "Benim üzerimden oyun oynamak isteyenler ve gelecek ile ilgili plan yapanlarin bekleyisleri kursaginda kaldi" dedi.

Baskan Çay FETÖ'den Aklandi
Pozanti Belediyesi Haziran ayi olagan meclis toplantisinda bir aylik çalismalari anlatan Belediye Baskani Mustafa Çay, Haziran ayi sonuna Belemedik’teki Butik Otel ve Bungalov Evlerin hizmete girebilecegini belirtti.

Hakkindaki FETÖ davasindan beraat etmesiyle ilgili karari meclis üyeleri ile paylasan Baskan Çay, "Bir sevincimi dile getirmek istiyorum . Dün aksam itibariyle Yargitay benimle ilgili kararini verdi. Pozanti’da bana kumpas kuruldugunu Yargitay ayrintilariyla ortaya koydu. Benim üzerimden oyun oynamak isteyenler ve gelecek ile ilgili plan yapanlarin bekleyisleri kursaginda kaldi. Bunu ciddi söylüyorum. Çünkü bir oyun vardi ve bu oyun aramalarin usulsüzlügüne varana kadar elde edilen delillerin yetersizligine varana kadar yaziyor. Ve bu karar Pozanti’daki birçok davayi etkileyecek bir karar. Kararin alindigi tarihte 23.03 2021’dir. Bu kadar net. Allah’in adaleti tecelli etti. FETÖ’cü olmadigima dair Türkiye’de alinmis tek karar bu karar. Ben hem diyordum. Bana her seyi diyebilirsiniz ama terörist diyemezsiniz demistim” dedi.

Baskan Çay’in bu açiklamalarindan sonra tüm meclis üyeleri Baskan Mustafa Çay’i alkisladi.

CHP’li meclis Üyesi Ahmet Sariaslan ve MHP’li Zeki Bülbül ise "Biz zaten inanmamistik, herkes kimin ne oldugunu biliyor" dedi.

MHP’li Durmus Taspinar ise Cumhur Ittifaki grubu adina söz alarak, beraat kararindan dolayi çok mutlu olduklarini ve her zaman yaninda olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA