Aydin'da Eriskin Yogun Bakim Yatak Kapasitesi Yüzde 50 Oraninda Arttirildi

Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, Nazilli Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek gerçeklesen çalismalar hakkinda bilgi aldi. Açikgöz, "Aydin ilinde eriskin yogun bakim yatak kapasitesi yüzde 50 oraninda arttirildi" dedi.

Aydin'da Eriskin Yogun Bakim Yatak Kapasitesi Yüzde 50 Oraninda Arttirildi


Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, Nazilli Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek çalismalari yerinde inceledi. Il Saglik Müdürü Açikgöz, ziyarette yapimi tamamlanan 2. düzey 20 yatakli yogun bakim ünitesinde incelemelerde bulunarak, hastane bashekiminden yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Yeni açilan yogun bakimin gerek fiziki alan yapimi asamasinda, gerekse tibbi cihaz desteginde bulunan Nazillili hayirseverlere tesekkür eden Açikgöz, "Il genelinde açilan yeni yogun bakim üniteleri ile birlikte ilimizde kamu saglik tesislerimizde eriskin yogun bakim yatak kapasitesi yaklasik yüzde 50 oraninda artirilmistir" dedi.



Nazilli Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Engin Tetik de pandemi döneminde Kasim 2020’den bu yana Nazilli’nin 2 sanayi kurulusu önderliginde basladiklari yogun bakim insaati projesinde sona gelindigini ifade ederek, "Bu yogun bakim insaatimiz ile birlikte 80 kalem tibbi cihaz bagisi ile önderlik gösteren gönlü zengin Nazilli halkina çok tesekkür ediyorum. Bu saglik hizmetlerinin yaklasik bedeli 3.5 milyon lira olup bu bedel tamamiyla bagis kültürü ile hastanemize kazandirilmistir. Nazilli ilçemizin ve ilimizin yogun bakim ihtiyacinda 2. düzey 20 yatakla ek olan bu hizmet ilimize de rahat bir nefes aldiracaktir. Hizmetlerimize devam edecegiz. Çok yakinda yine hastanemizde olmayan baska bir hizmetin daha temelini atmis olacagiz. Nazilli Devlet Hastanemize saglik alanindaki yardimlarini esirgemeyen yardimseverlerimize tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA