Avustralya'yi Siddetli Rüzgar Ve Sel Vurdu

Avustralya’nin Victoria eyaletinde etkili olan siddetli rüzgar ve yagisin sele yol açmasiyla cadde ve sokaklar göle döndü. Bazi araçlar suya gömülürken, 200 binden fazla evde elektrik kesintisi yasandi.

Avustralya'yi Siddetli Rüzgar Ve Sel Vurdu
Avustralya’nin Victoria eyaletinde etkili olan siddetli yagmur ve rüzgar hayati olumsuz etkiledi. Yagisin yol açtigi sel nedeniyle cadde ve sokaklarda su baskinlari meydana geldi. Eyalet genelinde bazi yollar kapanirken, araçlar da suya gömüldü. Hizi saatte 119 kilometreye ulasan rüzgarin etkisiyle bazi agaçlarin devrildigi eyalette 200 binden fazla ev elektriksiz kaldi. Acil servislerin 5 binden fazla yardim çagrisi aldigi, 3 bin 500’ünün agaçlarin evlerin üzerine düsmesi sonucu meydana gelen kazalarla ilgili oldugu aktarildi. 40 yaslarindaki bir kadinin basindan yaralanarak hastaneye kaldirildigini ifade edildi. Eyalet Acil Servis Sefi Tim Wiebusch, Melbourne’un dogusundaki Traralgon’da nehrin su seviyesinin yükselmesiyle yaklasik 220 ev için tahliye emri verildigini duyurdu.

Yetkililer, Avustralya’nin en kalabalik ikinci eyaletinde 2008’den beri bu kadar güçlü rüzgarin etkili olmadigini belirtti.

Kaynak: İHA