ATO, Verimlilik Ve Teknoloji Fuari'nda Açtigi Stantla Verimlilik Esasli Projelerini Tanitti

ATO Baskani Gürsel Baran: 'Odamizda eimza kullanimi, ATO mobil ve ticaret sicili dokümanlarinin dijitallestirilmesi gibi uygulamalarla elektronik hizmetlerimizi artirarak verimli çalismayi temel aliyoruz'.

Ankara Ticaret Odasi (ATO), Türkiye Verimlilik Vakfinin bu yil "Ileri Teknolojiler" temasiyla gerçeklestirdigi 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuari'nda stant açti.

Odadan yapilan açiklamaya göre, ATO standinda, verimliligi temel alarak gerçeklestirilen proje ve çalismalar ile Cografi Isaretli Ürünler Zirvesi ve Ankara Marka Bulusmalari gibi uluslararasi düzeyde gerçeklestirdigi etkinlikler hakkinda bilgi veriliyor.

ATO standini, fuarin ilk gününde Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk'un da aralarinda yer aldigi çok sayida kisi ziyaret etti.

ATO Baskani Gürsel Baran da stantta ATO'nun verimliligi temel alan yaklasimlarla hayata geçirdigi proje ve çalismalar hakkinda ziyaretçilere bilgi verdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Baran, ATO'nun, tüm faaliyetlerini verimliligi esas alarak gerçeklestirdigini ifade etti.

Odada organ üyelerinin e-imza kullanimi, ATO mobil ve ticaret sicili dokümanlarinin dijitallestirilmesi gibi uygulamalarla elektronik hizmetlerini artirarak verimli çalismayi temel aldiklarini belirten Baran, sunlari kaydetti:

"Odamiz, 60 bin üyesi ve 67 meslek komitesi ile turizmden sagliga, tarimdan enerjiye kadar çok genis bir alanda çalisma yürütüyor. ATO olarak yaptigimiz çalismalarda her zaman verimliligi esas aliyor, bilim ve teknolojideki gelismeleri takip ederek üyelerimizin, baskentimizin ve ülkemizin verimliligine katki saglamak için çalisiyoruz. Verimlilik artisi, sürdürülebilir büyümenin baska bir ifadeyle kalici refah artisinin en temel kaynagidir."

Baran, Verimlilik ve Teknoloji Fuari'nin, Türkiye'deki dev teknoloji firmalari ile yeni baslayan "start-up" firmalarini bulusturdugunu ve bunun ülkenin teknolojik kapasitesini gösterme açisindan önem tasidigini bildirerek, su degerlendirmede bulundu:

"Verimliligi tesvik eden ve gelismesi için mesai harcayan Türkiye Verimlilik Vakfinin düzenledigi bu fuari çok kiymetli buluyorum. Fuar'da yer alan 'start-up sokagi' genç girisimcilerimizin emeklerini göstermesi için büyük bir imkan yaratiyor. Üreten, çalisan, hem kendini hem memleketi gelistiren bu zihinlerin ürünlerine yakindan tanik olmak için herkesin bu fuari ziyaret etmesi gerektigini düsünüyorum. Salgin sürecinde fuar ve organizasyonlar fiziki ortamda yapilamadi ancak kademeli normallesme ile baskentte bu tür etkinlikler basladi. Fuarlar ticaret hayatinin çok önemli bir parçasi."

Baran, fuardaki "V-Talks Experiences Programi"na da katildi, konusmacilara plaketlerini Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Türkiye Verimlilik Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Cemalettin Kömürcü ile takdim etti.

Stant, 12 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA