Ankara'da Van Rüzgari

AK Parti Van milletvekilleri, Ankara’da bulunan il baskani ve belediye baskanlariyla birlikte her gün birkaç bakanla görüserek Van’in yatirimlarina destek isteyerek sorunlarina çözüm ariyor.

Ankara'da Van Rüzgari
Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Irfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile 23. Dönem Van Milletvekili ve AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, Gevas Belediye Baskani Murat Sezer, Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari’nin bulundugu Van heyeti, Hazine ve Maliye, Ulastirma ve Altyapi ile Milli Egitim Bakanlarini ziyaret etti. Memleket ile ilgili projelerin, öneri ve tekliflerin, belediyelere desteklerin ve yatirim programlarinin görüsüldügü ziyaretlerde Van’in sosyo-ekonomik durumu ve beklentileri de bakanlara iletildi. Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan ile yapilan görüsmede, ticaretle istigal eden sanayici ve esnafin pandemi sürecinde yasadigi zorluklar ifade edilerek desteklerin farkli boyutlarda devam ettirilmesi önerildi. TOKI marifetiyle yapimi devam eden defterdarlik binasinin da gündeme geldigi toplantida, binanin kisa zamanda bitirilmesini talep edildi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Bakan Adil Karaismailoglu ile yapilan toplantida ise Van çevre yolu, Edremit çevre yolu, Güzeldere Tüneli, Van-Sirnak karayolu, Bahçesaray karayolu, Kuskunkiran Tüneli 2. tüp geçidi ve sehir içi trafigini rahatlatacak, transit geçisle trafik akisini hizlandiracak, ana arter üzerinde bulunan havaalani, karayolu ve üniversite mevkiinde yapilmasi planlanan köprülü kavsaklarin yapilmasi gibi talepler iletildi. Ayrica yapilan toplantida, Van Gölü ve çevresindeki altyapi yetersizligi konusunda da çalisma yapilmasi istenildi. Van Denizi ile ilgili yapilacak ulastirma ve balikçi barinaklarinin saglayacagi avantajlar ifade edilerek, Gevas-Edremit-Üniversite ve Ercis güzergahlarinda bir ulastirma projesinin sehre katma deger saglayacagi belirtildi. Ercis, Çitören, Yesilsu balikçi barinaklari ve Tusba iskelesinin yatirim programina alinmasi da talep edildi.

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Ziya Selçuk ile yapilan görüsmede de, Van’da egitim ögretim düzeyinin titizlikle degerlendirilmesi gerektigi ifade edilerek, Van’in basari siralamasinin yükselmesi için tedbir ve önlemler alinmasi talep dildi. 1 milyon 200 bine yaklasan nüfusu ile büyüksehir statüsüne sahip Van’da 310 bin ögrencinin oldugu belirtilerek, ilave dersliklere olan ihtiyaçlar ve 2021 bütçesinin artirilmasi istendi. Hizmetçi egitim enstitüsü ve aksam sanat okulu olarak planlanan binanin, Mevlâna Turizm Otelcilik Okuluna, uygulama oteli olarak tahsis edilmesi teklif edildi. Ayrica Muradiye Ünseli Mahallesi’nde bulunan maliye hazinesine ait ancak Ögretmen Egitimi Genel Müdürlügü adina tahsisli tasinmazin Gençlik ve Spor Bakanligina tahsis edilmesi talep edildi.

Ziyaretin ardindan açiklamada bulunan milletvekilleri, il baskani ve belediye baskanlariyla yaptiklari ziyaret ve görüsmelerin her birinin Van adina önemli kazanimlara dönüstügü belirtilerek, “Bakanliklar ve genel merkez nezdinde çalismalarimiz devam edecek. Tevazu, samimiyet ve gayret ile hep birlikte hizmet siyaseti ile Van’i kalkindirmaya ve hemsehrilerimizin refah seviyesini yükseltemeye devam edecegiz. Bakanlarimiza Van’a gösterdikleri ilgi, alaka ve destekleri için sükranlarimizi sunuyoruz” dediler.
Kaynak: İHA