AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Mus'ta Temaslarda Bulundu Açiklamasi

'Her alanda basariliyiz. Ulasimda, hastanecilikte, sanayinin kalkinmasinda, ekonomide ve enerjide emin olun basariliyiz. Bu konuda hiçbir hükümet Cumhuriyet tarihi boyunca yaptiklarimizla boy ölçüsemez' 'Çok sükür yükseliyoruz, düsmanlara da korku salmaya devam ediyoruz. Fakat bu cografyanin fitne odaklari da bitmek bilmiyor'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, ulasimda, hastanecilikte, sanayinin kalkinmasinda, ekonomide, enerjide, her alanda basarili olduklarini, bu konuda hiçbir hükümetin Cumhuriyet tarihi boyunca yaptiklariyla boy ölçüsemeyecegini belirtti.

Kentteki programlari kapsaminda Mustakbaba Bilgi Evi'ni ziyaret eden Özhaseki, ardindan kent meydaninda yürütülen çalismalari inceledi, yetkililerden bilgi aldi.

Daha sonra Lale Vadisi Parki'nin ikinci etabinin temel atma törenine katilan Özhaseki, yaptiklari yatirimlarla sehirlerin güzelliklerinin açiga çiktigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan'in talimatiyla belediye baskanlarina hizmeti öncelemeleri, gönül belediyeciligini gelistirmeleri konularinda uyarilarda bulunduklarini belirten Özhaseki, söyle konustu:

"Özellikle sol belediyelerin son dönemlerde bütün isleri algi belediyeciligidir. Ufacik bir sey yaparlar 10 misli, 100 misli anlatirlar. Hizmet falan hak getire. Istanbul Belediyesi 30-40 bin tablet dagittim diyor. Ögünmeyin dedim Gaziantep'te bir ilçe belediyemiz 50 bin tane dagitti. Karsimizda hizmet eden bir grup da yok. Her alanda basariliyiz. Ulasimda, hastanecilikte, sanayinin kalkinmasinda, ekonomide ve enerjide emin olun basariliyiz. Bu konuda hiçbir hükümet Cumhuriyet tarihi boyunca yaptiklarimizla boy ölçüsemez."

- "Vesayetçi yapiyi topragin altina gömdü"

Geçmiste insanlarin vesayet rejimini iliklerine kadar hissettigini dile getiren Özhaseki, merhum Basbakan Adnan Menderes'in seçimle is basina geldigini ancak bir müddet sonra kargasa, suçlama ve iftiralarla idam sehpasina götürüldügünü anlatti.

Bunu yapanlarin vesayetçi yapilar oldugunu kaydeden Özhaseki, "Ankara'da bu millete tuzak kuran yilanlar ve çiyanlardi. Arkasindan gelen her iktidara yaptilar. Vatandas kendine benzeyeni, kendi gibi yasayani, düsüneni ve oturup kalkani seçiyor ama onlarin hosuna gitmiyor. Sükürler olsun ki Recep Tayyip Erdogan bunlarin canina okudu, o vesayetçi yapiyi topragin altina gömdü ve insallah bir daha da çikamayacak." ifadelerini kullandi.

Anadolu cografyasinin, dünyanin en eski yerlesim yerlerinden biri oldugunu belirten Özhaseki, cennet vatanin son dönemlerdeki en önemli özelliklerinden birinin de mazlumlarin siginma cografyasi oldugunu vurguladi.

Burada bir, beraber yasadiklarini, et ve tirnak gibi olduklarini dile getiren Özhaseki, söyle konustu:

"Her birimiz degisik bir irktan dünyaya gelmis olabiliriz. Bu Allah'in takdiridir. Bu cografyada Muhammed ümmeti olma, bayragin gölgesinde ve vatanda beraber olma serefi bize yeter. Çok sükür yükseliyoruz, düsmanlara da korku salmaya devam ediyoruz. Fakat bu cografyanin fitne odaklari da bitmek bilmiyor. Düsünsenize 50 yil önce çikmis birisi, FETÖ'cülük akimi, nurcuyum demis, insanlar arkasina takilmis. Din konusunda hassasiz ama gerçek yüzü tam manasiyla 15 Temmuz gecesi ortaya çikti. Yillarca insanlari bu millete kursun siktiracak sekilde vahsilestirip, bu milletin kanini emmeye ve canini almaya azmettiler. Arkalarindaki o büyük süper güç belliydi, ABD. Simdiki bulundugu, yaslandigi, kulluk ve usaklik ettigi ülke belliydi. Allah, böyle bir tehlikeden hepimizi korudu. Hepimizin gayretiyle bu bela savusturuldu."

- "Bunlar mi özgürlük ve demokrasi getirecekler"

Özhaseki, terör örgütünün daga kaçirdigi çocuklari istismar ettigini belirterek, bu çocuklarin 3-5 yil içinde öldügünü aktardi.

Suriye'de, 12-13 bin kilometre öteden gelen "Coni"lerin bulundugunu kaydeden Özhaseki, söyle devam etti:

"Onlar niye buraya gelmisler, milyonlarca dolar harcayarak orada ne isleri var? Afganistan, Suriye ve Irak'ta ne isleri var, hayir mi getirecekler? Nereye gittiler de oraya bereket ve iyilik getirdiler? Bunlar özgürlük, esitlik ve demokrasi getirecekler öyle mi? Bunlar menfaati olmasin size bitlerini, pirelerini vermezler. Fransa'da bir belediye mülteciye su verene ceza yazarim diye kanun çikardi. Macaristan'a garibanlar girerken çelme atip deviriyorlar, tel örgüler çekiyorlar, Yunanistan'da denizde öldürüyorlar. Küçücük yavrular, anneler ve çocuklar daglarda denizlerde ölüyor. Bunlar ne iyilik getirecekler, bu millete ne verirler, bunlar dostumuz mu ki? Bunlari böyle okumazsak onlar bizimle oynarlar, bizi birbirimize düsman ederler, binlerce yildir bir ve beraber oldugumuz bu topraklari bize zehir ederler. Ne yazik ki böyle bir bela var. Üzücü tarafi bunlarin siyasi uzantilarindan mecliste var. Siz onlari çok iyi tanirsiniz. Amerikan agziyla konusurlar. Ihtilal olur kontrollü darbe demeye, hainleri ve katilleri savunan sözcükler kullanmaya baslarlar. Teröre ve evlatlarimizin katillerine arka çikmaya devam ederler. Bir gün olsun su silahi birakin diyemezler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden maas alip orada ekabir ekabir konusmaya devam ederler. Garibana gaz verip daga gönderirler, kendi çocuklari Paris'te, baska Avrupa ülkelerinde keyif içinde yasar ve okur. Bu, isin en üzücü tarafi."

Sehirlerin, ilçelerin, beldelerin, köylerin, mezralarin ve meralarin emniyetli oldugunu, anarsi ve terörün bittigini vurgulayan Özhaseki, eli silahli ve ABD'nin emriyle is yapan, insanlarin arasina kan davasi sokmaya çalisan katillerin bir daha açiga çikamayacagini aktardi.

Bundan sonra üzerlerine düsenin daha çok çalisarak issizlere derman olmak ve insanlara en güzel sekilde hizmet etmek oldugunu dile getiren Özhaseki, "Allah'in izniyle birligimizi ve dirligimizi koruyacagiz. Allah birligimizi ve dirligimizi bozdurmasin, bozmak isteyenlere de firsat vermesin." dedi.

- "Mus'ta çok olumlu degisimler var"

Vali Ilker Gündüzöz ise özellikle son 20 yilda hizli bir sekilde sehirlerin toparlandigina taniklik ettiklerini belirterek, söyle konustu:

"Bu, Sayin Cumhurbaskanimizin açmis oldugu bir yol. Sehirlerimiz, daha güzel ve daha ileri duruma geldi. Özellikle 2000'li yillardan itibaren belediyelere para imkani verildi, bunun yaninda yetki ve sorumluluklari da artti. Bu açidan artik belediyeler daha hizli hizmet yapma ve önemli yatirimlari hayata geçirme imkani buldu. Bu, Sayin Cumhurbaskanimizin ve hükümetimizin açtigi yoldur. Gelismenin asil temeli aslinda her seyden önce zihniyettir. Bu zihniyette memleketimizi çok ileri düzeylere getirdi. Musta çok olumlu güzel degisimler var."

Özhaseki, AK Parti Mus Milletvekili Mehmet Emin Simsek, Belediye Baskani Feyat Asya'nin konusmalarinin ardindan butona basarak temele ilk harci döktü.

Yeni içme suyu depolari ile halk ekmek fabrikasinin açilisini gerçeklestiren Özhaseki, tarihi Murat Köprüsü'nü gezdikten sonra kentten ayrildi.
Kaynak: AA