Agri'ya Dev Yatirimin Temeli Atildi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, AK Parti Agri Milletvekili Ekrem Çelebi, TMSF Baskani Muhiddin Gülal, Agri Valisi Osman Varol, Bakanlik bürokratlari, Koza Altin Isletmeleri yöneticilerinin katilimi ile Agri ili Diyadin Ilçesi Mollakara köyünde Koza Altin Isletmeleri tarafindan Altin Üretim Tesisinin temeli atildi.

Agri'ya Dev Yatirimin Temeli Atildi
‘Ilimize yatirim yapilmasi ve insanlarimiza ekmek kapisi açilmasi için ne gerekiyorsa yapiyoruz, yapmaya da devam edecegiz.’

AK Parti Agri Milletvekili Ekrem Çelebi yaptigi açiklamada, “24. Dönem Milletvekilligim sürecinde de takip ettigimiz Mollakara Projesinin temelini bugün ilimize tesrif eden, Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanimiz Fatih Dönmez ve AK Parti Grup Baskanvekilimiz Mustafa Elitas ile birlikte atmanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz.

Ülke ekonomimize ve ilimize büyük katki ve istihdam saglayacak dev projeye destek ve katkilarindan dolayi basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, Bakanlarimiz ve TMSF Baskanimiza tesekkür ediyorum.

Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla hizlandirilan Çevresel Etki Degerlendirme çalismasi ve fizibilite çalismalari dahil olmak üzere takip ettigimiz projede; bugüne kadar 197 adet sondaj çalismasi gerçeklestirildi.

Geçtigimiz yil sondaj çalismalarinin numuneleri Avustralya’ya gönderilmis, gelen sonuçlarin olumlu olmasiyla Koza Altin bünyesinde tesisin kurulmasi için çalismalara hiz verilmisti.

10 Haziran 2021 tarihinde bugün temel atma töreni gerçeklestirdigimiz Diyadin Ilçemiz sinirlarinda bulunan Mollakara Altin - Gümüs Üretim Tesisi projesinde üretim tesisinin insaatina baslanmasi ile birlikte 2022 yili son çeyreginde ilk altin - gümüs dökümü yapilacak.

"Burasi ekmek kapisi haline gelecek"

Üretim tesisi ve madende toplam 500 kisilik istihdam saglanacak. Buna ek olarak madencilik sektöründe dolayli istihdam çarpani 4.6 olmasi sebebiyle bölgede ek olarak 2.300 hemsehrimize de fayda saglanacak, ekmek kapisi olacak.

Yaklasik maliyetinin 160 milyon dolar olacagi tesisin, yeni sondaj arama çalismalarina vakit kaybetmeden baslanarak altin rezerv miktarinin artirilmasi ve isletme ömrünün 20 yila kadar çikarilmasini hedefliyoruz.

Tesisin ülkemiz ve ilimize hayirli olmasini diliyorum. Istihdam odakli tesislerin daha fazla açilmasi için Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde gecemizi gündüzümüze katarak çalismalarimiza devam edecegiz.

Ilimizin var olan potansiyelini en verimli sekilde degerlendirerek; yatirim, istihdam ve is gücü alanlarinda çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA