Adana'da Deprem Tatbikati Yapildi

Adana'da, Türkiye Afet Müdahale Plani kapsaminda deprem tatbikati gerçeklestirildi.

Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) yerleskesindeki tatbikata, Adana AFAD, sivil toplum kuruluslari, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türk Kizilay, 112 Acil Servis ekipleri, gönüllüler, çesitli kuruluslar ile polis ve jandarma ekiplerinden olusan 250 kisi katildi.

Senaryo geregi AFAD ekiplerine, merkez üssü Adana'nin Sariçam ilçesi olan 5,8 büyüklügündeki depremin yogun hasara sebebiyet verdigi ihbar edildi.

Bölgeye sevk edilen ekipler, göçük altinda kalan yaralilari kurtarmak için saniyelerle yaristi. Yaralilar, UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerinin yaptigi ilk müdahalenin ardindan ambulanslarla hastanelere tasindi.

Enkaz altinda kalanlari kurtarma çalismasi sirasinda, eve girmek isteyen ve çalismaya engel olan yakinlari, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklastirildi.

Tatbikatta, asansör boslugunda kalan bir kisi de ekiplerin çalismasiyla kurtarilip hastaneye kaldirildi.

Öte yandan, deprem nedeniyle kimyasal madde sizintisinin bulundugu bir fabrikanin önündeki tankta, özel kiyafet giyen kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) ekipleri, kesif yapti. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, tanktaki deligi kapatti.

- Tatbikat dört çalisma bölgesinde gerçeklestirildi

Adana AFAD Birlik Müdür Vekili Mehmet Alboga, gazetecilere, 26 çalisma grubu ve 250 kisilik ekiple yapilan tatbikatin, dört çalisma bölgesinde gerçeklestirildigini söyledi.

Ekiplerin önce alanda inceleme yaptigini, ardindan arama kurtarma köpegi ve cihazla çalistigini anlatan Alboga, tatbikatta enkaz altinda kalanlarin çikarildigini belirtti. Alboga, KBRN ekiplerinin de sizinti olan bir tankta çalisma gerçeklestirdigini kaydetti.

Kaynak: AA