GÜNDEM / 27 Nisan 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.45/10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko, Calista Luxury Resort'ta yapılacak "Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısı"na katılacak. Ersoy, Antalya'da yaşayan Ukrayna vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

(Antalya/10.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC ve Rum kesimi ile aralarında Türkiye'nin de bulunduğu garantör ülkelerin katılımıyla 5+1 gayri resmi Kıbrıs konferansı yapılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konferansa iştirak edecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'in 38. haftası, Atakaş Hatayspor-Gençlerbirliği maçıyla başlayacak.

(Hatay/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Chelsea, yarı final ilk maçında karşı karşıya gelecek.

(Madrid/22.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, İspanya'nın Real Madrid takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Madrid/20.00)

4- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 5. Grup'ta ertelenen maçta Slovenya ile karşılaşacak.

(Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

5- Fenerbahçe, Süper Lig'in 38. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'la yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek; antrenman öncesi futbolculardan Enner Valencia soruları cevaplayacak.

(Antalya/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- ING Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasından ertelenen HDI Sigorta Afyon Belediyespor-OGM Ormanspor maçı yapılacak.

(Afyonkarahisar/17.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'ne yükselecek takımların belirleneceği Sigorta Shop Kadınlar 1. Lig Final Etabı maçları İzmir'de sürecek; Bolu Belediyespor-Adam Voleybol ve Sigorta Shop Kalecik Belediyespor-Edremit Belediyesi Altınoluk karşılaşmaları yapılacak.

(İzmir/13.00/16.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - Kovid-19 vaka sayısı 51 ilde arttı, 29 ilde azaldı, Hatay'da ise aynı kaldı

- Sağlık Bakanlığının açıkladığı 17-23 Nisan'ı kapsayan verilere göre, her 100 bin kişideki vaka sayısı, üç büyükşehirden İstanbul ve İzmir'de azalırken Ankara'da arttı

- Ülke genelinde vaka sayısının en fazla arttığı iller sırasıyla Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun olarak kayıtlara geçti

- Vaka sayısı en fazla düşen iller Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ve Yozgat olarak sıralandı. Bu iller arasında Samsun, 3 hafta boyunca azalışın sürdüğü tek il oldu

(Ahmet Sertan Usul/Ankara)

2- Türk Telekom, 73 girişime 5 milyon TL nakit desteği verdi

- Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu:

- "Girişim hızlandırma programımız PİLOT'la başta sağlık, eğitim ve enerji sektörleri olmak üzere yapay zeka, IoT ve ICT gibi odak alanlarımıza yatırım yaparak bu sektörlerin dijitalleşmesine öncülük ediyoruz"

- "Türkiye'nin en yüksek yatırım yapan teknoloji şirketlerinden biri olarak son 15 yılda dijital dönüşüm için yaptığımız yatırımlar 17,6 milyar doları buluyor"

(Musab Turan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA