Kırşehir'de Bayan Kuaförü 'Ayın Ahisi' Seçildi

Ahiliğin başkenti Kırşehir'de, UNESCO ve Cumhurbaşkanlığının tanıtım kararları çerçevesinde bayan kuaförü İbrahim Fiğ, ayın ahisi seçildi.

Kırşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye iş birliği ile Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyesi oda başkanlarının nisan ayının ahisi seçtiği bayan kuaförü İbrahim Fiğ'in iş yerinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 2021 yılının Ahi Evran Yılı ilan edilmesi nedeniyle çeşitli etkinliklerin planlandığını ifade etti.

Bu çerçevede her ayın ahisinin seçildiğini ve ödül verildiğini aktaran Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"İbrahim kardeşimizin ahilik prensipleri çerçevesinde ayın esnafı seçilmesi işine ne kadar bağlı olduğunun, bu zor süreçte elinden gelen fedakarlığı yaptığının göstergesidir. Kendisini tebrik ediyorum. Bu süreci birlik olarak atlatacağız. Belediyemiz olarak esnafımızın maddi manevi yanında oluyoruz."

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk de 2021 yılının Ahi Evran Yılı olması sebebiyle çeşitli projeler hazırladıklarına vurgu yaparak, Ahilik prensipleri çerçevesinde ayın ahisinin seçildiğini bildirdi.

Bu projeyi de belediyeyle ortaklaşa hayata geçirdiklerine vurgu yapan Öztürk, "Her ay bir esnafımıza ayın ahi esnafı ödülünü vereceğiz. Nisan ayı ahi esnafımız İbrahim Fiğ oldu. Kendisi devletine, milletine saygılı, yıllardır ahiliğe yakışır şekilde hizmet veren bir arkadaşımız. Berber ve kuaförlerimiz de bu zor dönemden en çok etkilenen esnaflarımız arasında. Biz de onlara destek ve moral vermek amacıyla bu ödüle layık gördük." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bayan kuaförü İbrahim Fiğ'e ödülü takdim edildi.

Kaynak: AA