Karadeniz'in 'Çok Yüksek Risk' Kategorisindeki 7 İlinde Sessiz Bir Gün Yaşanıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt, sakin bir gün geçiriyor.

Salgınla mücadele amacıyla 19 Nisan Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, Trabzon'da, sokak ve caddelerde sessizlik hakim oldu.

Kentte, Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı, Uzun Sokak ve Kunduracılar caddeleri en sakin günlerinden birini daha yaşadı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezindeki Gazipaşa ve Kahramanmaraş caddelerinde başlattıkları altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Ordu

Ordu'da kısıtlamayla birlikte ana cadde, sokak, meydan ve sahil kesimi boş kaldı.

Kentte vatandaşların kısıtlamaya uydukları, bazılarının ise evlerine yakın bölgedeki market ve fırınlara giderek alışveriş yaptıkları gözlendi.

İl genelinde kolluk kuvvetlerinin denetimleri ise aralıksız sürüyor.

- Giresun

Giresun'da da, cadde ve sokaklar boş kalırken, kent en sakin günlerinden birini geçiriyor.

Vatandaşların kısıtlamaya uydukları gözlemlenirken, güvenlik güçleri başta olmak üzere ilgili kurumların görevlileri tarafından denetimler sürdürülüyor.

- Rize

Sağlık Bakanlığınca açıklanan verilere göre "çok yüksek risk" kategorisinde yer alan Rize'de, cadde ve sokaklar boş kaldı.

Güvenlik güçleri, kısıtlama kapsamında bazı noktalarda yol kontrol ve denetimlerini sürdürüyor.

Rize Belediyesi ve TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yıkılan alanlarda ise hafriyat temizlik işlemleri devam ediyor.

- Artvin

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Artvin'de sessiz bir hafta sonu yaşanıyor.

Kentin normal zamanlarda hareketli yerlerinden olan İnönü, Cumhuriyet, Fevzi Çakmak caddeleri ile vatandaşların hafta sonları zaman geçirdiği Atapark, Çoruhpark gibi sosyal yaşam alanları güzel ve güneşli havaya rağmen boş kaldı.

Emniyet ekipleri de kentte bazı yerlerde denetim noktaları oluşturarak, trafikteki sürücülerin sokağa çıkma izninin olup olmadığını denetliyor.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı.

Kentte yaşamın yoğun aktığı Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Zafer Meydanı ve Fatih Parkı'nda sessizlik hakim oldu.

Gümüşhane Belediyesi ekipleri kısıtlama nedeniyle boş olan cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yürüttü.

- Bayburt

Bayburt'ta kısıtlamalar kapsamında, kentin işlek bölgeleri tarihi Saat Kulesi çevresi, Cumhuriyet ve Semerciler caddeleri boş kaldı.

Cadde ve sokaklarda sadece kısıtlama dışındaki çalışanların bulunduğu görüldü.

Denetimlerini sürdüren emniyet güçleri, dışarıdaki sürücülerin ve kişilerin izinlerinin olup olmadığını kontrol etti.

Kaynak: AA