Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin karla mücadelesi sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, karla mücadele çalışmaları 125 araç ve 273 personel ile devam ediyor.

Ekipler kent merkezi ve kırsal kesimdeki yolları 7 ayrı noktada konuşlandırdığı ekiplerle kardan temizleyerek trafiğe açık tutuyor.

Talas Belediyesi Kış Çalışmaları Ekipleri de nisan ayında yağan ve oldukça etkili olan kar yağışıyla birlikte gece boyunca kar temizleme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Başta ilçenin yüksek kesimlerindeki kırsal mahalleler olmak üzere Talas'ın tüm yollarında kar temizleme ve tuzlama çalışması yapan ekipler, ulaşımın aksamamasını sağladı.

Yolda kalan otobüs ve özel araçlara da müdahale ederek saplandıkları yerlerden kurtaran ekipler, 42 araç ve 90 personelle 2 vardiya halinde kar kürüme, temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Bunun yanı sıra ilçe merkezindeki yaya yolları ve kaldırımlarda mini kaldırım kürüme kepçesi ve süpürme araçlarıyla temizlenerek yaya trafiği güvenli hale getirildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da 3 gündür kentte etkili kar yağışından sonra kar temizleme çalışmalarına devam eden ekipleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

77 araç ve 280 personelin kar çalışmalarında görev yaptığını belirten Palancıoğlu, 1981 yılının nisan ayında en son böyle bir bahar karıyla karşılaşıldığını ifade etti.

Ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştıklarını anlatan Palancıoğlu, ilçe genelinde ulaşım ve yaya trafiğinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tüm ekiplerin gece ve gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA