Trafikte Öncelik Yaya Güvenliği
Trafikte yaya güvenliğine ve önceliğine dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı başlatılan “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği İzmir’in Aliağa ilçesinde de gerçekleştirildi.

Sürücülerin yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yayalara ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlikte yaya çizgileri katılımcılar tarafından kırmızıya boyandı.
Ülke genelinde çok önemli bir etkinliğe imza atıldığını ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Ülkemizde yaya önceliği ile ilgili çalışmaları daha önce başlatmıştık. Bugün de yaya önceliği kırmızı çizgimizdir etkinliğini ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Sürücülerimizden isteğimiz şudur, yaya candır tekrar yerine gelmez ama araba her zaman fren yapabilir. Yaya ayağını yola attığı zaman tüm trafiğin durduğu bir dünyayı özlüyoruz” dedi.
Trafikte yaya önceliğine önem vermeleri konusunda sürücülere çağrıda bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ülke genelinde başlayan kırmızı çizgi uygulamasının en güzel örneğini Aliağa’da göstereceklerini söyledi.
